Koolhydraatarme bagels

2 reviews
Bagels zelf maken is lang niet zo ingewikkeld als je wellicht zou denken. Met dit prachtige receptje zet je binnen een handomdraai deze heerlijke rakkers op tafel
15 min. + 30 min. oventijd
Koolhydraatarme bagels

Bagels, wat heb ik deze broodjes gemist! Sinds kort heb ik een bagelbakvorm, een recept voor smaakvolle bagels kan dan natuurlijk niet uitblijven! Deze rakkers zijn smeuïg, luchtig en hebben een elastische structuur van binnen. Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm én zonder geraffineerde suikers! Gemaakt met bijzondere ingrediënten die je vast en zeker gewoon in huis hebt, maar serieus… je proeft het niet! 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bagelvormpjes of de cakevorm in met wat kokosolie.
  2. Doe de notenpasta, eieren, yoghurt, psylliumvezels, bakpoeder en het zeezout in een mengkom.
  3. Spatel de ingrediënten goed door elkaar, gebruik eventueel een staafmixer als dit lastig gaat. 
  4. Rits de blaadjes tijm van de takjes en spatel deze als laatste door het beslag. 
  5. Vul de bagelvormpjes met het beslag en top deze af met de pittenmix. 
  6. Schuif de bagels de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Maak je er één groot brood van? Bak het brood dan 10 minuten langer af zodat deze goed gaar zal worden. 
  7. Laat de bagels of het brood afkoelen buiten de oven. Beleg de bagels naar wens.
  8. Serveer de bagels met een glimlach en geniet!

Bewaartip! Bewaar de bagels in een papieren zak, dan blijven ze langer vers of vries ze in zodat je iedere dag van zo’n overheerlijk kunstwerkje kan genieten!

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie