Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Honeycomb

0
(0)
Bijna niet te vinden in Nederland, en o zo leuk om zelf te maken! Honeycomb staat ook wel bekend onder de naam ‘Hokey Pokey’ en is vernoemd naar een honingraat vanwege zijn bubbilige textuur. Net een echte honingraat!
Honeycomb

Deze krokante lekkernij is voor de echte zoetekauwen en honing fans. Je voelt je zelfs even kort
een echte chemist, wanneer je het maakt begrijp je wat we bedoelen.

  • Bereidingstijd: 10 min. + 12 min. wachten
  • Keukenbenodigdheden: Suikerthermometer (optioneel), steelpan en een grote bakplaat of bakvorm (groter dan 23 cm)

Bereidingswijze

Bereid een bakvorm of bakplaat voor met bakpapier en zet apart

  1. In een steelpan op laag vuur, smelt je suiker, glucose, honing en zout tot de suiker is opgelost.
  2. Wanneer de suiker is opgelost, breng het mengsel aan de kook en laat het 2-4 minuten koken, tot 150c (mocht je een suikerthermometer hebben)
  3. Wanneer je geen thermometer hebt, ben je op zoek naar een licht amberkleurig mengsel. Laat het niet te lang koken, dit kan een verbrande smaak geven
  4. Haal het mengsel van het vuur en plaats vlakbij je bakvorm of bakplaat.
  5. Werk hierbij snel en voorzichtig, want dit mengsel is 150 graden, dat wil je niet op je handen krijgen. Mix je baksoda in je suikermengsel en mix tot opgenomen. Dump het mengsel meteen op je bakplaat. Let op: Het mengsel zal erg omhoog komen, haal het dus zsm uit je pan zodat het niet overstroomt en op je handen terecht komt.
  6. Laat het volledig afkoelen op de bakplaat.
  7. Wanneer het afgekoeld is kun je het in stukken breken en opeten! Je kunt het ook
    eventueel nog in chocolade dippen, extra lekker.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie