artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

home made pindasaus

Geplaatst op 29 augustus 2016 door De Voedzaak | 0 reacties

Bij een barbecue hoort goede pindasaus. En er gaat natuurlijk niets boven een zelfgemaakte variant! Deze week dus een recept voor home made pindasaus. Daar maak je écht indruk mee bij je gasten, partner, kinderen, enzovoort.

Ingrediënten:
- 200 gram geroosterde pinda’s *
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 ml. kokosmelk*
- ½ á 1 (rode) peper (hangt er van af of je van spicy houdt)
- Tamari
- Peper en (Keltisch) zeezout
- Extra vierge kokosolie (niet ontgeurd)*

Bereiden:
1. Doe de pinda’s in de keukenmachine en vermaal het geheel tot een gladde pasta.
2. Snipper ondertussen het uitje fijn en hak de knoflook en verse peper in fijne stukjes. Verhit wat kokosolie in een steelpannetje en fruit daarin zachtjes de ui. Zodra de uisnippers een mooie karamelachtige kleur krijgen, kun je de peper en knoflook er aan toevoegen en meebakken.
3. Schep vervolgens de pindasaus uit de keukenmachine in het pannetje en schenk voorzichtig de kokosmelk er bij, samen met een scheutje Tamari. Roer alle ingrediënten goed door elkaar heen, totdat er een zachte pindasaus ontstaat. Vind je het te dik, dan kun je er altijd nog wat kokosmelk of water aan toevoegen. Breng tot slot op smaak met wat peper en (Keltisch) zeezout en opdienen maar (invriezen kan natuurlijk ook)!
* Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar bij De Notenshop


Over De Voedzaak

Arianne Bakkenes is, naast coach in de jeugdhulpverlening, ook voedingsdeskundige, holistisch lifestylecoach, blogger en een enorme liefhebber van eten. Ze heeft zelf ervaren wat natuurlijke, onbewerkte voeding met je gezondheid doet en wil dat graag aan iedereen verkondigen. Met haar onderneming De Voedzaak geeft ze workshops op het gebied van gezonde voeding en schrijft ze bloggs over de kracht van puur natuur. Een feestje, bedrijfsuitje, borrel of een andere gelegenheid? Arianne verzorgt graag de verantwoorde 'bites'. Al haar maaltijden en hapjes zijn glutenvrij, E-nummervrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten geen dierlijke producten.

Deel dit artikel
Geef een reactie