Bij een barbecue hoort goede pindasaus. En er gaat natuurlijk niets boven een zelfgemaakte variant! Deze week dus een recept voor home made pindasaus. Daar maak je écht indruk mee bij je gasten, partner, kinderen, enzovoort.

Ingrediënten home made pindasaus:

 

Bereiden pindasaus:
1. Doe de pinda’s in de keukenmachine en vermaal het geheel tot een gladde pasta.
2. Snipper ondertussen het uitje fijn en hak de knoflook en verse peper in fijne stukjes. Verhit wat kokosolie in een steelpannetje en fruit daarin zachtjes de ui. Zodra de uisnippers een mooie karamelachtige kleur krijgen, kun je de peper en knoflook er aan toevoegen en meebakken.
3. Schep vervolgens de pindasaus uit de keukenmachine in het pannetje en schenk voorzichtig de kokosmelk er bij, samen met een scheutje Tamari. Roer alle ingrediënten goed door elkaar heen, totdat er een zachte pindasaus ontstaat. Vind je het te dik, dan kun je er altijd nog wat kokosmelk of water aan toevoegen. Breng tot slot op smaak met wat peper en (Keltisch) zeezout en opdienen maar (invriezen kan natuurlijk ook)!
* Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar bij De Notenshop