Home made pindasaus

0 review
Mmmm.. deze pindasaus is heerlijk in combinatie met nasi, bij de barbecue of bij een zelfgemaakte saté. Smullen maar!
10 min.
Home made pindasaus

Bij een barbecue hoort goede pindasaus. En er gaat natuurlijk niets boven een zelfgemaakte variant! Deze week dus een recept voor home made pindasaus. Daar maak je écht indruk mee bij je gasten, partner, kinderen, enzovoort.

  • Aantal porties: 1 pan
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Keukenbenodigdheden: keukenmachine, pannetje, spatel

Bereidingswijze

1. Doe de pinda’s in de keukenmachine en vermaal het geheel tot een gladde pasta.
2. Snipper ondertussen het uitje fijn en hak de knoflook en verse peper in fijne stukjes. Verhit wat kokosolie in een steelpannetje en fruit daarin zachtjes de ui. Zodra de uisnippers een mooie karamelachtige kleur krijgen, kun je de peper en knoflook er aan toevoegen en meebakken.
3. Schep vervolgens de pindasaus uit de keukenmachine in het pannetje en schenk voorzichtig de kokosmelk er bij, samen met een scheutje Tamari. Roer alle ingrediënten goed door elkaar heen, totdat er een zachte pindasaus ontstaat. Vind je het te dik, dan kun je er altijd nog wat kokosmelk of water aan toevoegen. Breng tot slot op smaak met wat peper en (Keltisch) zeezout en opdienen maar (invriezen kan natuurlijk ook)!

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Hoofdgerecht recepten, Bijgerechten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Ongezouten gebrande pinda's
Pinda's Gebrand Ongezouten De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,95

Kokosmelk Bio (200 ml)
Kokosmelk Bio (200 ml) Bio Today
Waardering:
86% of 100
1,99
Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml)
Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml) We're Nuts About
Waardering:
97% of 100
Regular Price 6,95 Special Price 5,95