Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Havermout amandelrepen met pruimenvulling

1 review
Een frisse en fruitige pruimenjam tussen een boterige, knapperige en zoete kruimellaag van havermout en amandel.
Baktijd wordt geladen...
Havermout amandelrepen met pruimenvulling

Eet deze repen warm, koud of op kamertemperatuur. Warm zijn ze ook erg lekker met een bolletje ijs. Ze zijn heel gemakkelijk te maken, want je gebruikt hetzelfde mengsel voor de bodem en de topping.

  • Aantal porties: 16
  • Bereidingstijd: 25 min. + 35 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: keukenmixer, pan, snijplank, mes, aardappelstamper, bakblik 25x25 cm

Bereidingswijze

Pruimenvulling

  1. Doe alle ingrediënten in een pannetje en roer ze goed door.
  2. Laat ze op laag-middellaag vuur 15 minuten pruttelen, na 10 minuten kun je ze een beetje pletten met een aardappelstamper. Na ongeveer 15 minuten zou het mengsel ingedikt moeten zijn, met wat grotere stukjes fruit er nog in.
  3. Laat de pruimenvulling afkoelen.

Je kan dit mengsel zelfs een paar dagen vantevoren maken als je zou willen.

Havermoutmengsel

  1. Verhit de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik van 25x25 cm met bakpapier.
  2. Doe de boter, bruine suiker, ahornsiroop, kaneel en zout in de keukenmixer met een bisschopshaak. Meng het totdat het romig en lichter van kleur is, ongeveer 3-5 minuten. Schraap de zijkanten en onderkant van de kom een paar keer, zodat alles goed gemengd wordt.
  3. Doe de havermout, amandelmeel, bloem en bakpoeder erbij en mix het tot 1 geheel in ongeveer 1 minuut.
  4. Gebruik 2/3e van het mengsel om de bodem te maken. Het is vrij plakkerig, dus het kan helpen om wat bloem op je handen te doen. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
  5. Doe voorzichtig de pruimenvulling erop ( de bodem is nog vrij zacht) en verkruimel de rest van het havermoutmengsel erover. Bak nog 25-30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.

Geniet ervan!

Tip: je kan variëren met de hoeveelheid havermout, amandelmeel en bloem. Als het totaal van de 3 maar op 400 gram uitkomt.

Dit bericht is geplaatst in Ontbijt recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met Amandelmeel, Citroen, Havermout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie