Vanaf ā‚¬35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Groene linzen curry met naanbrood

0
(0)
Deze groene linzen curry met zelfgemaakt naanbrood is er eentje om te proberen!
15 min. + 60 min. wachttijd
Groene linzen curry met naanbrood

De groene linzen bieden een bron van vezels en eiwitten. Daarnaast vullen de groene linzen ontzettend, dus je kunt wel stellen dat dit een erg voedzame maaltijd is. Om de maaltijd compleet te maken serveer je deze keer de curry niet met rijst, maar met zelfgemaakt naanbrood. Heerlijk om in de curry te dippen!

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 15 min. + 60 min. wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Kleine kom, mengkom, keukenmachine met deeghaak (kan ook met de hand), vergiet, hapjespan, kleine koekenpan, theedoek

Bereidingswijze

  1. Meng in een kommetje het warme water met de gist en laat dit 5 minuten staan.
  2. Neem een grote kom en doe daar de tarwebloem, yoghurt, gist, olie en zout in.
  3. Kneed dit met een keukenmachine met deeghaak of met de hand tot een stevig en zacht deeg. Het kneden duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Maak een bal van het deeg en doe deze in een ingevette kom. Dek deze af met een natte theedoek en laat deze minimaal 1 uur rijzen.
  5. Spoel de groene linzen af en kook deze 20 minuten.
  6. Pers de knoflook. Doe een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook 2 minuten.
  7. Voeg de groenten en curry paste toe aan de hapjespan en bak het 10 minuten. Roer regelmatig goed door.
  8. Voeg aan de hapjespan de kokosmelk en groene linzen toe. Roer het geheel goed door en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Maak 8 balletjes van het deeg en maak elk balletje plat.
  10. Verhit een beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 plat gedrukt broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
  11. Verdeel de groene linzen curry met naanbrood over twee borden en eet smakelijk! Waarschijnlijk heb je te veel naanbrood gemaakt, maar dat is geen enkel probleem. Naanbrood is namelijk tot 3 dagen goed te bewaren in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer. Enjoy!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Hoofdgerecht recepten, Suikerfeest

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie