Groene linzen curry met naanbrood

0 review
Deze groene linzen curry met zelfgemaakt naanbrood is er eentje om te proberen!
Baktijd wordt geladen...
Groene linzen curry met naanbrood

De groene linzen bieden een bron van vezels en eiwitten. Daarnaast vullen de groene linzen ontzettend, dus je kunt wel stellen dat dit een erg voedzame maaltijd is. Om de maaltijd compleet te maken serveer je deze keer de curry niet met rijst, maar met zelfgemaakt naanbrood. Heerlijk om in de curry te dippen!

  • Aantal porties: Voor 2 personen
  • Bereidingstijd: 15 min. + 60 min. wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Kleine kom, mengkom, keukenmachine met deeghaak (kan ook met de hand), vergiet, hapjespan, kleine koekenpan, theedoek

Bereidingswijze

  1. Meng in een kommetje het warme water met de gist en laat dit 5 minuten staan.
  2. Neem een grote kom en doe daar de tarwebloem, yoghurt, gist, olie en zout in.
  3. Kneed dit met een keukenmachine met deeghaak of met de hand tot een stevig en zacht deeg. Het kneden duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Maak een bal van het deeg en doe deze in een ingevette kom. Dek deze af met een natte theedoek en laat deze minimaal 1 uur rijzen.
  5. Spoel de groene linzen af en kook deze 20 minuten.
  6. Pers de knoflook. Doe een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook 2 minuten.
  7. Voeg de groenten en curry paste toe aan de hapjespan en bak het 10 minuten. Roer regelmatig goed door.
  8. Voeg aan de hapjespan de kokosmelk en groene linzen toe. Roer het geheel goed door en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Maak 8 balletjes van het deeg en maak elk balletje plat.
  10. Verhit een beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 plat gedrukt broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
  11. Verdeel de groene linzen curry met naanbrood over twee borden en eet smakelijk! Waarschijnlijk heb je te veel naanbrood gemaakt, maar dat is geen enkel probleem. Naanbrood is namelijk tot 3 dagen goed te bewaren in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer. Enjoy!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Hoofdgerecht recepten, Suikerfeest

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Groene Linzen Bio (400 gr)
Bio
Groene Linzen Bio (400 gr)
Smaakt
Waardering:
99% of 100
2,09
Kokosmelk van Terrasana
Bio
Kokosmelk Puur Bio (200 ml)
Terrasana
Waardering:
93% of 100
1,99
Olijfolie MILD (500 ml)
Bio
Olijfolie MILD (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
98% of 100
5,69
Tarwebloem (Biologische) 1000 gram
-29%
Bio
Tarwebloem (Biologische) 1000 gram
We're Nuts About
Waardering:
95% of 100
Special Price 1,25 Regular Price 1,75
Instant Gist
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,25

Instant gist
Instant Gist
150 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
94,95
 9,50/kg
Thaise groene currypasta (120 gram)
Bio
Thaise groene currypasta (120 gram)
Terrasana
Waardering:
100% of 100
3,39