Glutenvrije soezen met vulling van pistachenoten mascarpone crème

1 review
Het is soms een kunst om een lekker glutenvrij gebakje op tafel te zetten. Ga daarom eens voor deze glutenvrije soezen. Soesjes doen het altijd goed tijdens een verjaardag of feestje. Ik serveer en eet ze daarom geregeld. Aangezien de feestjes nu een stuk kleiner zijn, maak ik de soezen gewoon een stukje groter. Met dit recept maak je 18 kleine soesjes of 6 grote soezen.
60 min.
Glutenvrije soezen met vulling van pistachenoten mascarpone crème

Deze lekkere grote soezen zijn niet de welbekende slagroomsoezen, maar soezen met een pistache mascarpone vulling. De smaak van pistache is zo smaakvol in combinatie met de chocolade topping! Maak het feest compleet door de soezen ook een mooie vrolijke roze kleur te geven. Dat doe je door dragonfruit poeder toe te voegen aan de chocolade. Je kan uiteraard ook gaan voor de ruby chocolade druppels.

Houd je meer van hartig dan zoet. Maak dan het basisrecept voor de soezen en vul ze met een hartige vulling. Denk aan geitenkaas mascarpone of goudse kaas met spekjes. Ook erg lekker! Mocht je nou niet glutenvrij moeten eten, vervang het glutenvrije meel dan door tarwebloem.

  • Aantal porties: 6 grote soezen of 18 kleine soesjes
  • Bereidingstijd: Ongeveer 1 uur + afkoelen
  • Keukenbenodigdheden: Spuitzak (met rond en kartel spuitmondje), steelpan, bakplaat en bakpapier of bakmat.
Glutenvrije soezen met vulling van pistachenoten mascarpone crème

Bereidingswijze soezen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Breng in een steelpan het water aan de kook;
  3. Voeg de roomboter toe. Roer door tot de boter is gesmolten;
  4. Voeg het gezeefde meel toe aan de pan met water en haal de pan van het vuur;
  5. Roer door met een houten lepel tot je een gladde bol beslag hebt. Dit voel je in je armen!;
  6. Zet de pan weer op het vuur, blijf roeren en verwarm het deeg weer voor een halve minuut;
  7. Kluts in een kom de eieren los. Voeg 1/4 toe aan het deegmengsel. Blijf roeren tot het ei is opgenomen. Voeg daarna nog 1/4 ei toe aan het deegmengsel. Blijf weer roeren tot het ei is opgenomen. Herhaal dit nog 2 keer tot het ei op is.
  8. Schep het beslag in een spuitzak en knip een puntje van 1,5 cm af. Spuit op een bakplaat bedekt met bakpapier toeven van ongeveer 5 cm voor grote soezen en toeven van 2 cm voor kleine soesjes;
  9. Bak de soezen in het midden van de oven gaar. De baktijd voor de grote soezen bedraagt 30 minuten en de baktijd voor de kleine soesjes bedraagt 23 minuten. Laat de soezen afkoelen voor je opensnijdt.

Bereidingswijze vulling en topping

  1. Snijd de soezen doormidden;
  2. Smelt de chocolade au bain-marie;
  3. Voeg het dragonfruit poeder toe en roer door;
  4. Doe de chocolade in een kom en doop de dekseltjes van de soezen in de chocolade. Decoreer de soezen meteen met de pistachenootjes. Leg ze op een bord of een rooster en laat uitharden in de koelkast;
  5. Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker;
  6. Voeg de mascarpone toe en klop kort mee;
  7. Voeg het pistachemeel toe en klop kort mee;
  8. Doe de slagroom in een spuitzak. Spuit de slagroom op het onderste gedeelte van de soezen. Maak ze af met de deksels.

Liever gewone soesjes maken en zelf de vulling en topping kiezen? Bekijk dan het basisrecept voor soezendeeg.

Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Gebak recepten, Hartige bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Chocolade Druppels Wit
Chocolade Druppels Wit De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Pistachenotenmeel
Pistachenotenmeel De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 7,95

Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes) De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,95

Poedersuiker
Poedersuiker De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 1,99

Dragonfruit poeder
Dragon Fruit Poeder De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 8,95