Glutenvrije Kletskoppen

0 review
Glutenvrij genieten doe je met dit overheerlijke recept! Maak zelf dit heerlijke tussendoortje
10 min. + 15 min. oventijd
Glutenvrije Kletskoppen

Krokant, dun én charismatisch dat zijn de échte kletskoppen! Ik gebruikte glutenvrij havermeel als basis, door dit meel te zeven wordt het koekje niet broos of te compact. De droog geroosterde amandelen van De Notenshop zijn to die for! Serieus, zoiets lekkers heb ik nog niet eerder geproefd. De amandelen worden niet gebrand maar deze noten zijn geroosterd in de oven, een aanradertje! De kletskoppen met een snufje speculaaskruiden vielen het meeste in de smaak, maar je kunt eventueel ook gewoon Ceylon kaneel gebruiken. Kun je wel tegen lactose? Vervang de kokosolie gerust door biologische roomboter. Genoeg keuze om deze knapperige kletskoppen te maken!

Ben jij benieuwt naar het recept? Stroop de mouwen maar op! 

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Keukenbenodigdheden: bakplaat, pakpapier, spatel, mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de amandelen grof en doe deze in een mengkom samen met de kokosbloesemsuiker, Ceylon kaneel en het zeezout. Zeef het glutenvrije havermeel bij de ingrediënten.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg deze toe aan de droge ingrediënten. Spatel de ingrediënten door elkaar zodat er een egaal deeg ontstaat. Blijf het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje amandelmelk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan een klein beetje meel toe. 
  4. Maak bolletjes van het deeg, doe dit eventueel met een lepel als het deeg erg plakkerig is en plaats deze op de bakplaat. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte zit tussen de kletskoppen omdat het deeg uitloopt bij het bakken.
  5. Bak deze knapperige rakkers goudbruin in zo’n 8 á 10 minuten. Houd de kletskoppen in de gaten want ze kunnen snel verbranden.
  6. Laat de koekjes goed afkoelen buiten de oven zodat ze hard kunnen worden, dan worden ze lekker knapperig.
  7. Bewaar de kletskoppen in de koekjestrommel dan blijven ze best wel even goed!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Borrelhapjes recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Geroosterde amandelen
Geroosterde amandelen De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,50

Speculaaskruiden (Biologische) 27 gram
Speculaaskruiden (Biologische) 27 gram Organic Flavour Company
Waardering:
93% of 100
1,59
Kokosbloesem Suiker
Kokosbloesem Suiker De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 6,95

Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml)
Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml) We're Nuts About
Waardering:
96% of 100
Regular Price 6,95 Special Price 5,95
Kaneel Ceylon
Kaneel Ceylon De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95