Momenteel hebben wij een langere levertijd vanwege de overgang naar een nieuw logistiek systeem. Excuses voor het ongemak!

Glutenvrije Kletskoppen

0 review
Glutenvrij genieten doe je met dit overheerlijke recept! Maak zelf dit heerlijke tussendoortje
Baktijd wordt geladen...
Glutenvrije Kletskoppen

Krokant, dun én charismatisch dat zijn de échte kletskoppen! Ik gebruikte glutenvrij havermeel als basis, door dit meel te zeven wordt het koekje niet broos of te compact. De droog geroosterde amandelen van De Notenshop zijn to die for! Serieus, zoiets lekkers heb ik nog niet eerder geproefd. De amandelen worden niet gebrand maar deze noten zijn geroosterd in de oven, een aanradertje! De kletskoppen met een snufje speculaaskruiden vielen het meeste in de smaak, maar je kunt eventueel ook gewoon Ceylon kaneel gebruiken. Kun je wel tegen lactose? Vervang de kokosolie gerust door biologische roomboter. Genoeg keuze om deze knapperige kletskoppen te maken!

Ben jij benieuwt naar het recept? Stroop de mouwen maar op! 

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Keukenbenodigdheden: bakplaat, pakpapier, spatel, mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de amandelen grof en doe deze in een mengkom samen met de kokosbloesemsuiker, Ceylon kaneel en het zeezout. Zeef het glutenvrije havermeel bij de ingrediënten.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg deze toe aan de droge ingrediënten. Spatel de ingrediënten door elkaar zodat er een egaal deeg ontstaat. Blijf het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje amandelmelk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan een klein beetje meel toe. 
  4. Maak bolletjes van het deeg, doe dit eventueel met een lepel als het deeg erg plakkerig is en plaats deze op de bakplaat. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte zit tussen de kletskoppen omdat het deeg uitloopt bij het bakken.
  5. Bak deze knapperige rakkers goudbruin in zo’n 8 á 10 minuten. Houd de kletskoppen in de gaten want ze kunnen snel verbranden.
  6. Laat de koekjes goed afkoelen buiten de oven zodat ze hard kunnen worden, dan worden ze lekker knapperig.
  7. Bewaar de kletskoppen in de koekjestrommel dan blijven ze best wel even goed!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Borrelhapjes recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
Op voorraad
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
49,95
 2,00/kg
Geroosterde amandelen
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 6,50

Geroosterde amandelen
Geroosterde amandelen
500 gram BV
Info
Op voorraad
6,50
 13,00/kg
6000 gram emmer
Info
Op voorraad
64,95
 10,83/kg
Kokosbloesem Suiker
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 6,95

Kokosbloesem Suiker
Kokosbloesem Suiker
1000 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
6,95
 6,95/kg
20000 gram doos
Info
Op voorraad
110,00
 5,50/kg
Glutenvrij havermeel Biologisch (500 gram)
Bio
Glutenvrij havermeel Biologisch (500 gram)
Terrasana
Waardering:
97% of 100
3,59
Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml)
Bio
Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml)
We're Nuts About
Waardering:
96% of 100
5,95
Kaneel Ceylon
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Ceylon
Kaneel Ceylon
100 gram pot
Info
Op voorraad
2,95
 29,50/kg
400 gram stazak
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
9,95
 24,88/kg
12500 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
225,00
 18,00/kg