ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Chocolade amandel mix 500 gram voor maar 3,50! Klik hier!

Glutenvrije couscous salade

0
(0)
Een heerlijk frisse salade voor tijdens de lunch of diner!
15 min.
Glutenvrije couscous salade

Gierst is een glutenvrij graan. Heb jij dus last van een glutenallergie of –intolerantie, dan is gierst een hele goede vervanger voor couscous. Wil je variëren met dit gerecht? Kies dan eens voor amandelen, walnoten of pompoenpitten in plaats van pistachenoten.

  • Aantal porties: 1
  • Bereidingstijd: 15 min.
  • Keukenbenodigdheden: kookpan, mes, snijblad, saladekom

Bereiding:

  1. Rooster de gierst al roerend eventjes in de pan (zonder olie), totdat het er een nootachtige geur vrijkomt. Dit voorkomt dat de gierst aan elkaar blijft plakken. Gaan de korrels ‘poppen’ of verkleuren, dan kun je het water en een theelepel Keltisch zeezout er aan toevoegen.
  2. Breng het geheel aan de kook en laat de gierst vervolgens op een klein, laag pitje doorgaren, totdat het vocht opgenomen is door de korrels. Haal de pan van het vuur en laat het nog even tien minuutjes staan met het deksel op de pan.
  3. Doe vervolgens de veldsla in een diepe saladekom.
  4. Snij een kwart van de komkommer in de voor jouw gewenste maat, verdeel de tomaat in kwarten en snij de bleekselderij in kleine reepjes.
  5. Voeg dit alles aan de veldsla toe en besprenkel de olijfolie er overheen samen met wat citroensap.
  6. Roer met een vork door de korrels van de gierst. Het ziet er misschien plakkerig uit, maar zodra het is afgekoeld, lukt het goed de korrels van elkaar te ‘roeren’ met de vork.
  7. Verdeel de doperwten en rozijnen over de gierst en roer deze er door heen.
  8. Schep tot slot de gierst over de groenten in de kom met groenten en verdeel de pistachenoten over de salade heen.
  9. Breng eventueel nog op smaak met peper en/of zeezout. Eet smakelijk!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Citroen, Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 13,50

Pistachenoten gepeld ongebrand
Pistachenoten gepeld ongebrand
Rozijnen (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,95

Rozijnen (biologische)
Rozijnen (bio)
Smaakt Gierst (bio) 400 gram
Smaakt
Waardering:
92% of 100
2,19
Your Organic Nature Olijfolie extra vierge 500 ml
Your Organic Nature
Waardering:
94% of 100
7,79
Keltisch zeezout
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,25

Keltisch zeezout
Keltisch zeezout
Natural Spices Zwarte peper gemalen 80 gram
Natural Spices
Waardering:
80% of 100
3,09