Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Glutenvrije couscous salade

0 review
Een heerlijk frisse salade voor tijdens de lunch of diner!
Baktijd wordt geladen...
Glutenvrije couscous salade

Gierst is een glutenvrij graan. Heb jij dus last van een glutenallergie of –intolerantie, dan is gierst een hele goede vervanger voor couscous. Wil je variëren met dit gerecht? Kies dan eens voor amandelen, walnoten of pompoenpitten in plaats van pistachenoten.

  • Aantal porties: 1
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Keukenbenodigdheden: kookpan, mes, snijblad, saladekom

Bereiding:

1. Rooster de gierst al roerend eventjes in de pan (zonder olie), totdat het er een nootachtige geur vrijkomt. Dit voorkomt dat de gierst aan elkaar blijft plakken. Gaan de korrels ‘poppen’ of verkleuren, dan kun je het water en een theelepel Keltisch zeezout er aan toevoegen.
2. Breng het geheel aan de kook en laat de gierst vervolgens op een klein, laag pitje doorgaren, totdat het vocht opgenomen is door de korrels. Haal de pan van het vuur en laat het nog even tien minuutjes staan met het deksel op de pan.
3. Doe vervolgens de veldsla in een diepe saladekom.
4. Snij een kwart van de komkommer in de voor jouw gewenste maat, verdeel de tomaat in kwarten en snij de bleekselderij in kleine reepjes.
5. Voeg dit alles aan de veldsla toe en besprenkel de olijfolie er overheen samen met wat citroensap.
6. Roer met een vork door de korrels van de gierst. Het ziet er misschien plakkerig uit, maar zodra het is afgekoeld, lukt het goed de korrels van elkaar te ‘roeren’ met de vork.
7. Verdeel de doperwten en rozijnen over de gierst en roer deze er door heen.
8. Schep tot slot de gierst over de groenten in de kom met groenten en verdeel de pistachenoten over de salade heen.
9. Breng eventueel nog op smaak met peper en/of zeezout. Eet smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Citroen, Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten Raw Gepeld
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 9,95

Pistachenoten raw gepeld
Pistachenoten Raw Gepeld
350 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 9,95 Regular Price 10,95
 28,43/kg
450 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
12,95
 28,78/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
26,95
 26,95/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
245,00
 24,50/kg
Rozijnen Ongezwaveld Groot
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,99

Rozijnen ongezwaveld groot
Rozijnen Ongezwaveld Groot
400 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,99
 4,98/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 3,99 Regular Price 4,50
 3,99/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 4,50/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
34,95
 3,50/kg
Zeezout Grof
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 1,25

Zeezout Grof
Zeezout Grof
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
34,95
 1,40/kg
Gierst gepeld
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,50

Gierst gepeld
Gierst gepeld
450 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,33/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
44,95
 1,80/kg
Your Organic Nature Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml)
Bio
Your Organic Nature Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
96% of 100
5,89