Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Glutenvrij smeuïg noten havermoutbrood

5
(1)
Heerlijk recept voor havermoutbrood met onder andere noten en cranberry's. Deze prachtige bolide is ontzettend makkelijk te maken en ook nog een glutenvrij.
15 min. + 70 min. oventijd
Glutenvrij smeuïg noten havermoutbrood

Dit smeuïge brood wil je zeker maken. Het brood/cake is super voedzaam, want het zit boordevol noten, zaden, dadels, krenten en pitten. En om het brood extra smeuïge te maken voegde ik een paar bananen toe. Dit brood is gluten- en melkvrij. Je kan er natuurlijk op los variëren met noten, gedroogde vruchten etc. 

  • Aantal porties: 1
  • Bereidingstijd: 90 minuten
  • Keukenbenodigdheden: cakevorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C;
  2. Mix in een kom de eieren;
  3. Voeg de havermout, het glutenvrije meel, bakpoeder, zonnebloemolie, vanille essence en kaneel aan de eieren toe en mix mee;
  4. Snijd de banaan in stukken en voeg deze toe aan het beslag. Mix het beslag;
  5. Snijd de dadels in stukjes en hak de noten in stukjes;
  6. Roer de walnoten, pecannoten, dadels, krenten en cranberry’s door het beslag;
  7. Vet een cakevorm in en verdeel het beslag over de vorm;
  8. Verdeel de zaden en pitten over het beslag;
  9. Bak het brood/cake 75 minuten in het midden van de oven. Dek het brood na ongeveer een half uur af (of als je de zaden en pitten te donker vindt worden). Als de cake gaar is kan je een satéprikker erin steken en dan komt deze er min of meer schoon uit. Laat het brood in de vorm op een rooster afkoelen.;
  10. Verwarm de sinaasappeljam in de magnetron en smeer dit over de bovenkant van het brood.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Brood recepten, Dieet en getagged met Havermout, Pecannoten, Dadels

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie