Gezonde ontbijttaartjes

1 review
Gezonde ontbijttaartjes om de dag goed mee te beginnen! Havermout, vijgen, speculaaskruiden en een vleugje liefde. Geheel glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers.
25 min.
Gezonde ontbijttaartjes

Geluk zit soms in een klein hoekje. In dit geval in een klein taartje. Havermout, vijgen, speculaaskruiden en een vleugje liefde. Oftewel Deze eenvoudige ontbijttaartjes staan dan ook zo op tafel. Geheel glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers. 

Aan de slag

  1. Als eerste beginnen we met het maken van de bodempjes. Wel de gedroogde vijgen zo’n 10 minuten in warm water. Gebruik je zachte dadels? Ontpit deze en maak vervolgens alle ingrediënten voor de bodempjes fijn met een keukenmachine tot een soepel deeg. Wees voorzichtig met het toevoegen van wat plantaardige melk. Doe dit lepel voor lepel. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra havermout toe. Is het deeg te droog? Voeg dan wat plantaardige melk toe.
  2. Verdeel het deeg in 5 balletjes. Bekleed het aanrecht met een bakpapier waar je de balletjes iets op uit kan drukken, niet te plat. Duw er met je duim een kuiltje in zodat je de taartjes kan vullen.
  3. Schuif de bodempjes de koelkast in zodat het deeg op kan stijven.
  4. Roer de yoghurt los en vul hiermee de taartjes. Verdeel de blauwe bessen over de taartjes en smelt de chocolade au bain-marie en swirl de chocolade over de taartjes.
  5. Serveer de taartjes met een glimlach en geniet!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Ontbijt recepten, Dieet

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie