Gevulde chocolade koekjes

0 review
Heb je wel eens zin in een koekje maar iets wat niet standaard is? Dan is dit het perfecte recept! Heerlijke gevulde chocolade koekje met aardbeienjam en versierd met gevriesdroogde aardbeien die een extra bite geven. Smullen maar!
45 min.
Gevulde chocolade koekjes

Voor de échte chocolade liefhebbers is dit een heerlijk recept! Chocolade koekjes gevuld met een pure chocolade ganache en aardbeienjam. Ik heb me nog niet durven wagen aan het maken van macarons maar ik kan je vertellen dat deze koekjes een stuk minder bewerkelijk zijn en er minstens zo gezellig uitzien op tafel! 

  • Aantal porties: Voor 15 gevulde koekjes.
  • Bereidingstijd: 45 minuten (oventijd en rusttijd niet meegerekend).
  • Keukenbenodigdheden: Steekring met een diameter van 5cm, deegroller, keukenmachine of handmixer.

Bereidingswijze

  1. Klop de suiker, vanillesuiker en boter luchtig met een keukenmachine of handmixer, voeg daarna het ei toe en klop nog even mee. 
  2. Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder en kaneel en meng alles door. Voeg daarna dit bloemmengsel bij de suiker en boter en meng tot een samenhangend deeg. 
  3. Laat het deeg minimaal 1,5 uur in plastic folie rusten in de koelkast.
  4. Voor de ganache breng je de slagroom aan de kook, vlak voordat het kookt giet je de slagroom over de chocolade druppels heen. Als je een reep chocolade gebruikt, zorg er dan voor dat je dit van tevoren grof hakt om het smelten makkelijker te laten gaan. Roer alles goed met een garde door totdat je een donkere chocoladekleurig mengsel hebt. Na een minuut of 5 wanneer de chocolade de ergste warmte heeft verloren roer je de roomboter er in kleine stukjes doorheen. Zet samen met het deeg in de koelkast. 
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  7. Na 1,5 uur kun je het deeg uit de koelkast halen en uitrollen op een bebloemd blad tot ongeveer een halve centimeter. 
  8. Steek met de steekring alle koekjes uit het deeg en rol de restjes nog een keer uit. 
  9. Verdeel de koekjes over een bakplaat (ik bakte ze in 2 keer zodat de oven niet te vol zit) en bak in ongeveer 11-12 minuten af. Let goed op dat ze niet te donker worden. 
  10. Laat de koekjes volledig afkoelen en haal ondertussen de ganache weer uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. 
  11. Vul een spuitzak met de ganache en spuit dit op de ene helft van het koekje aan de buitenste rand, in het midden schep je een kleine theelepel jam en dan kan het andere koekje erop.
  12. Ik gebruikte nog wat gevriesdroogde aardbeien als garnering aan de buitenkant.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Koekjes recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Cacaopoeder, Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Chocolade Druppels Puur 54,5%
Chocolade Druppels Puur 54,5% De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,95

Speltbloem
Speltbloem De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Cacaopoeder
Cacaopoeder De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 3,50

Gemalen ceylon kaneel van De Notenshop
Ceylon Kaneelpoeder (100 gram) De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,25
gevriesdroogde aardbeienschijfjes
Gevriesdroogde Aardbeien Schijfjes De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,45