Gebakken peren met kaneelboter en yoghurt
Een simpel maar heerlijk recept voor het knusse seizoen. Perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert. Wedden dat je geen spijt van krijgt!
10 min. + 15 min. baktijd

Warm, zoet en een beetje knapperig: deze gebakken peren met kaneelboter en yoghurt zijn dé perfecte traktatie voor het knusse seizoen. Supersimpel om te maken en heerlijk als ontbijt, tussendoortje of dessert. Een klein beetje extra liefde met pecannoten en ahornsiroop maakt het helemaal af!
- Aantal porties: voor 2 personen
- Bereidingswijze: 10 min. + 15-20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: airfryer en bakpapier, kommetje, schaaltje en een lepel
Bereidingswijze
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
- Halveer de peren en verwijder de klokhuizen en steeltjes.
- Meng in een kommetje de gesmolten boter, ahornsiroop, kaneel, kokosbloemsuiker en vanille tot een glad mengsel.
- Leg de peren met de snijkant naar boven op een stukje bakpapier dat in de airfryer past.
- Bestrijk de peren met de helft van het mengsel.
- Draai de peren om (snijkant naar beneden) en bestrijk de bovenkant met de rest van de kaneelboter.
- Bak de peren in ongeveer 15 tot 20 minuten, tot ze een beetje zacht zijn en licht beginnen te karamelliseren.
- Serveer de warme peren in een schaaltje met een lepel yoghurt, gehakte pecannoten en eventueel een extra drizzle ahornsiroop.














Opmerkingen (0)