Dadels gevuld met amandelspijs
Dadels gevuld met amandelspijs zijn een heerlijke traktatie die de zoete smaak van dadels combineert met de romige smaak van amandelspijs.
15 min.

Deze populaire lekkernij komt in veel keukens voor en wordt vaak geserveerd als tussendoortje, dessert of bij de koffie.
De combinatie van zachte dadels en een romige vulling maakt dit een luxe traktatie voor jezelf of voor op een feestelijke schaal. Voeg voor wat extra smaak een snufje zout of een beetje chocolade toe – verrassend lekker!
- Porties: voor 10 personen
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: mes, kommetje, 2 vorkjes en een lepel
Bereidingswijze
- Ontpit de dadels.
- Doe de amandelspijs in een kom en voeg een scheutje melk toe. Prak met een vork tot het wat smeuïger is. Vul de dadels met de amandelspijs. Let op: niet te veel.
- Smelt de helft van de choco drops in een hittebestendige kom in de magnetron. Roer om de 30 seconden. Als dit is gesmolten voeg je de andere helft toe en laat je die al roerende verder smelten.
- Haal de dadels 1 voor 1 met 2 vorkjes door de gesmolten chocola en leg dan op een bordje.
- Maak af met de sesamzaadjes en laat in de koelkast hard worden.
Genieten maar!
Opmerkingen (0)