Dromen, ze zijn niet altijd bedrog. Zo toverde ik in een oogwenk speciaal voor jullie een prachtige chocolade taart op tafel met enkel pure ingrediënten. Een combinatie van chocolade, zeezout en een bite van karamel en dat zonder de welbekende Tony!

Groot is hij zeker deze charmeur, waar je spontaan van gaat watertanden als je te lang naar hem kijkt. De voedzame ingrediënten zorgen voor een verantwoord feestje waar vele mensen blij van zullen worden.

Een basis gemaakt van een boterzachte zoete aardappel mousse die harmonieus samenspeelt met; de amandelmeel, boekweitmeel, dadels, cacao en een fluwelen eiermassa als stevig en smeuïg fundament! In het hart van deze Parel bevindt zich een onwaarschijnlijk smakelijke verrassing, namelijk: sticky dadelstukjes die je doen denken aan caramel en chocolade drops die smelten in de mond wanneer je deze Kanjer warm zal serveren.

Een waanzinnige Chocolade Droom om van te genieten!
Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!
Springvorm advies: Springvorm van 18 a 20 cm.

Ingrediënten:

  • • 5 eieren
  • • 4 el agave siroop, honing of kokosbloesemsuiker
  • • 400 gr. zoete aardappel (gekookt)
  • • 150 gr. amandelmeel
  • • 50 gr. boekweitmeel
  • • 1 el kokosolie
  • • 100 gr. Medjoul dadels (ontpit)
  • • het merg van 1 vanillestokje of vanille poeder
  • • 50 gr. rauwe cacao
  • • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • • 75 gr. smelt chocolade druppels (puur)
  • • snufje zee zout voor het beslag en een extra snufje zeezout voor de topping
  • • hand noten naar wens (aanbevolen: pecannoten en cashewnoten)

 

Aan de slag!

  1. 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. 2. Klop de eieren met een mixer in zo’n 10 minuten tot een luchtige en lobbige massa samen met het zoetmiddel.
  3. 3. Ondertussen kun je de zoete aardappel samen met de helft van de hoeveelheid dadels fijn maken met een keukenmachine of staafmixer.
  4. 4. Voeg vervolgens het amandelmeel, boekweitmeel, cacao, bakpoeder en het zout toe. Een klein snufje zout haalt alle smaken nog eens éxtra op. Roer het romige goedje goed door elkaar zodat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. 5. Wanneer de fluwelen eiermassa lobbig en luchtig is kun je deze voorzichtig door het beslag spatelen.
  6. 6. Schep voorzichtig wat grof gehakte noten, de overige dadels en de smeltchocolade druppels door het beslag maar leg enkele noten apart om straks als decoratie te gebruiken.
  7. 7. Bekleed de bodem van een hoge springvorm en vet de randen in. Schenk het beslag voorzichtig in de vorm, garneer deze kanjer met de overgebleven noten zodat de een robuust toupetje krijgt!
  8. 8. Plaats de springvorm voor ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Let op! Baktijden kunnen afwijken van het aangegeven aantal minuten door de diversiteit aan ovens.
  9. 9. Controleer of het Pareltje gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit? Dan is deze Kanjer klaar en kun je hem af laten koelen buiten de oven.

 

Geniet ervan! Wedden dat ook de ‘Ieuw-dat-lust-ik-niet-Pareltjes’ óók zullen genieten!