Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Chocolade crinkle cookies

0
(0)
Kun jij ook nooit kiezen tussen een krokant buiteneinde of een fudgy stuk uit het midden? Met deze koeken hoef je niet te kiezen!
10 min. + 1 uur koelen + 10 min. baktijd
Chocolade crinkle cookies

Deze koeken zijn het beste van beide in de brownie wereld. Een krokant exterieur, intense chocoladesmaak en een enorme fudgy binnenkant. Te lekker om vanaf te blijven.

  • Porties: 12-15
  • Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 1 uur koelen + 10 minuten bakken.
  • Keukenbenodigdheden: Steelpan, bakplaats met bakpapier, oven, grote kom, spatel en koelkast.

Bereidingswijze

  1. In een steelpan, smelt je boter & chocolade tot een egale massa. Voeg de espresso poeder toe, zet apart en laat het kort afkoelen.
  2. Klop de basterdsuiker & vanille samen, voeg je chocolademengsel toe en mix tot een geheel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe wanneer de eerste volledig is opgenomen. Mix nu nog voor 2 minuten op een hoge stand. Dit zal ervoor zorgen dat je een goede ‘crinkle’ of die heerlijk knapperige scheuren in je koekje krijgt!
  3. Zeef je cacao, bloem & zout en vouw dit rustig door je chocolade mengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  4. Verwarm je oven voor op 180 graden C.
  5. Pak 2 kleine kommen, 1 voor de poedersuiker en 1 voor de kristalsuiker. Haal je beslag uit de koelkast en vorm in ballen van ongeveer 1-1,5el grootte. Rol de ballen eerst door de kristalsuiker en daarna genereus door de poedersuiker.
  6. Plaats de deegballen op een met bakpapier bekleedde bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de ballen omdat ze wat spreiden tijdens het bakken.
  7. Bak voor 10 minuten, tot de scheuren zichtbaar zijn maar de koekjes nog zacht zijn wanneer je ze aanraakt.
  8. Als het je lukt, laat ze minstens 10 minuten afkoelen voor je aanvalt. That’s it!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Koekjes recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Cacaopoeder, Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Tarwebloem patent
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Niet op voorraad
Tarwebloem patent
Tarwebloem patent