Chili con carne

Richting de herfst komen de lekkere warme potjes en stevigere hoofdmaaltijden er weer aan. Chili con/sin carne vind ik daar een super recept voor. Voedzaam, vullend, vezelrijk, opwarmend en zacht. Maak het geheel naar eigen smaak, voeg toe of laat weg om het volledig naar wens te laten zijn.
- Aantal porties: voor 4 personen
- Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: pan
Bereidingswijze
- Bak het gehakt rul in de pan in een eetlepel olijfolie
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg dit aan het gehakt toe.
- Laat de kidneybonen, zwarte bonen en de mais uitlekken. Spoel goed af onder de kraan. Voeg ook dit toe aan het gehakt, samen met de passata en tomatenblokjes.
- Voeg 1 eetlepel garam masala aan de pan toe; en van de andere kruiden allemaal 1 theelepel
- Laat dit voor minimaal 30 minuten pruttelen op laag vuur.
- Serveer op een bord, en top af met Griekse yoghurt, geroosterde/gepofte bonen, een schijfje limoen en een takje peterselie.
Smakelijk!
Optioneel 1: Mager rundergehakt kan natuurlijk ook vegetarisch gehakt worden, of worden weggelaten.
Optioneel 2: Voor enkele porties meer zou je de chili con carne kunnen serveren met (zilvervlies)rijst en/of naanbrood.







Opmerkingen (0)