Caramel Shortbread

0 review
Deze te lekkere snack moet af en toe kunnen! De combinatie van karamel en chocolade op een krokante bodem, dat is pas een feestje in je mond!
40 min. + 3 uur wachttijd
Caramel Shortbread

Er zijn recepten die niet mogen ontbreken, daar is deze caramel shortbread er één van! De krokante bodem combineert ongelofelijk goed met een karamelvulling en de overheerlijke chocoladetopping. Dit is een recept om direct op te slaan! Maak hem wanneer je een feestje hebt of wanneer je gewoon zin hebt in iets lekkers. De calorieën tellen vandaag niet. ; )

  • Aantal porties: Voor 10 puntjes.
  • Bereidingstijd: 40 minuten + 3 uur wachttijd.
  • Keukenbenodigdheden: Springvorm 20 cm, mengkom, spatel en pannetje .

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met wat boter.
  2. Meng de bloem, amandelmeel en suiker in een kom. Wrijf de boter er met je handen door tot het mengsel eruitziet als fijn broodkruim. Kneed het mengsel even door tot je een vaster deeg krijgt en druk het in de ingevette bakvorm. Pas op dat je het deeg niet te veel kneedt, dan wordt het taai.
  3. Prik met een vork het deeg over de hele oppervlakte licht in en bak in circa 20 minuten lichtbruin. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Maak ondertussen de karamel: breng alle ingrediënten in een steelpannetje zachtjes aan de kook en laat circa 10 minuten pruttelen tot de karamel lichtbruin is. Giet de karamelvulling op de afgekoelde vorm en laat ca. 2 uur afkoelen in de koelkast.
  5. Breek de chocolade boven een hittebestendige kom. Verwarm water in een steelpan op het vuur en zet de kom hierop. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade tot deze helemaal is gesmolten en giet over de karamellaag en spreid uit met een spatel. Zet terug in de koelkast om de chocolade te laten stollen, zo’n 1 uur.
  6. Haal de springvorm los van de bodem, snijd de shortbread in stukken met een heet scherp mes en geniet!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie