Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Hoe maak je blueberry crumble muffins?

4
(7)
Smeuïge muffins met heerlijk krokante crumble bovenop, ook nog eens gevuld met blauwe bessen. Deze muffins moet je proberen!
20 min. + 10 min. oventijd
Hoe maak je blueberry crumble muffins?

We kennen ze allemaal wel, van die heerlijke grote verse muffins van de bakker of bij een leuk koffiezaakje. Deze muffins kunnen daar zéker aan tippen! Heerlijk bij de koffie of thee, hier zul je echt van genieten! De muffins zijn gemaakt in prachtige papieren tulp muffinvormpjes waar lekker veel beslag in past waardoor de muffins super groot worden! 

  • Aantal porties: 6 grote tulp muffins of 12 kleinere muffins
  • Bereidingstijd: 20 min. + 2 uur rusttijd
  • Keukenbenodigdheden: tulpvormige muffinvormpjes, muffinbakvorm, zeef, mengkom, lepel

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en zout in een grote beslagkom 
  2. Meng in een andere kom de eieren, het citroensap, de suiker, vanille extract, de melk en de gesmolten roomboter tot een egaal mengsel. 
  3. Voor de crumble meng je alle ingrediënten voor de crumble in een kom, meng dit met een lepel zodat je nog wat grotere stukken crumble overhoud. Dit wordt lekker knapperig in de oven. Zet de crumble apart
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden
  5. Meng nu de droge met de natte ingrediënten van stap 1 en 2 en schep voorzichtig om met een spatel. Probeer zo kort mogelijk het beslag om te scheppen maar zorg er wel voor dat alles goed gemengd is
  6. Meng als laatste de blauwe bessen met een halve eetlepel bloem zodat de blauwe bessen straks tijdens het bakken niet naar beneden zakken.  Spatel de bessen dan kort en voorzichtig door het muffinbeslag
  7. Doe de vormpjes in de muffin bakvorm en vul ze tot 3/4 (ze komen tijdens het bakken nog een stuk omhoog) en verdeel daarna de crumble over alle muffins 
  8. Bak de muffins nu voor 10 minuten op 220 graden, zet dan de oven op 190 graden zonder de oven open te doen en bak ze nog +- 15 minuten (blijf goed opletten, alle ovens zijn anders dus het kan zijn dat de baktijd iets langer of korter is) Prik met een sateprikker in het midden van de muffins: komt deze er droog uit? Dan zijn de muffins gaar. Zit er beslag aan de sateprikker? Bak de muffins dan nog even door.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Zoete recepten en getagged met Vanille extract, Tarwebloem, Bakpoeder

Opmerkingen (8)

Plaats een reactie
+ Lees meer - Toon minder