Gevulde koeken

0 review
Gevulde koeken, wie kent ze niet! Een heerlijke koek gevuld met een pasta van amandel die het lekkerste zijn wanneer ze net uit de oven komen.
Baktijd wordt geladen...
Gevulde koeken

Als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt wil je nooit meer anders. Daar kan geen supermarkt koek tegenop! Het fijne aan deze koeken is dat je ze zelfs gemakkelijk in kunt vriezen, zodat je altijd zelf je eigen gevulde koek vers kan afbakken.

  • Aantal porties: 8-10
  • Bereidingstijd: 15 min. + 1 uur wachttijd + 12 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Oven, ovenschaal, kommetje, mixer en een spatel, bakplaat met bakpapier, spuitzak (eventueel), bakkwast

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
Ingrediënten

2. Doe de boter, basterdsuiker & citroenrasp in een kom en meng dit tot een geheel.

Ingrediënten gemengd

3. Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en kneed tot het deeg net samenkomt. Pas op dat je niet te lang kneedt aangezien dit tot taaien en harde koeken kan leiden. Wanneer het deeg samengekomen is vorm je het in een vierkant, verpak het in vershoudfolie en leg ten minste 1 uur in de koelkast.

Het deeg

4. Verzamel alle ingrediënten voor de amandelspijs.

Ingrediënten

5. Meng de suiker, citroenrasp, amandelmeel & 1 ei door elkaar tot 1 geheel en zet apart tot het deeg genoeg gekoeld is.

Het deeg

6. Voeg het tweede ei aan je amandelspijs toe en meng tot 1 geheel. Giet dit in een spuitzak en houd bij de hand. Haal je deeg uit de koelkast en kneed dit op een licht bebloemde werkbank nog eenmaal kort door. Warm alvast de oven voor op 200 graden.

Ingrediënten

7. Rol het deeg uit tot ongeveer 2-3mm dikte, steek of snijd hier een even aantal rondjes uit. Zo heb je voor elke koek een onderkant & een bovenkant. In totaal steek of snijd je dus ongeveer 16-20 rondjes. Leg de helft van de koeken op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bakplaat met deeg

8. Spuit de amandelspijs op je koeken en laat hierbij ongeveer 1 cm van de rand over.

Bakplaat met gevulde koeken

9. Klop 1 ei en een scheutje melk los tot 1 geheel, bestrijk de randen van de onderkant van de koek met het eimengsel. Bekleed de bovenkant met de rest van je deegplakken en druk de randen aan zodat ze goed aansluiten. Je kunt dit ook eventueel met een vork doen voor een leuk patroon. Bestrijk de bovenkant van de koeken met het eimengsel en leg op elke koek 1 amandel.

Bakplaat met gevulde koeken

10. Bak de koeken op 200c voor 15-20 minuten of tot goudbruin en gaar gebakken. Laat ze licht afkoelen en verplaats ze daarna naar een afkoel rek. Genieten maar!

Gevulde koeken

Een echte klassieker!

De gevulde koek is eigenlijk een klassieker waar je niet te veel mee wilt experimenteren (al zou een speculaas versie zeer geaccepteerd zijn). De ouderwetse versie is echter een klassieker voor een reden, een heerlijk goudbruin gebakken koek met een smeuïge amandel vulling, raap ons maar op. Perfect voor bij de koffie of thee om 3 uur en zeker om indruk mee te maken.

Het is wel belangrijk om het deeg te laten rusten in de koelkast, dit zorgt ervoor dat de koeken in de oven hun vorm behouden en niet uitlopen tot 1 deeg massa. Verder is het maken van je eigen koeken dus een stuk makkelijker dan het klinkt.

Dit bericht is geplaatst in Tussendoortjes recepten, Snacks recepten, Zoete recepten en getagged met Amandelmeel, Citroen

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelen Wit Raw
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,50

Amandelen raw wit
Amandelen Wit Raw
400 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 4,50 Regular Price 4,95
 11,25/kg
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 11,90/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 10,50 Regular Price 11,50
 10,50/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,00
 9,20/kg
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,99 Regular Price 9,95
 8,99/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,00
 9,20/kg
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,65
 1,65/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 1,50 Regular Price 1,65
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
32,50
 1,30/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 4,00/kg