Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Banaan boterkoek

3.5
(2)
Laat je verrassen door een heerlijk smeuïge bananenboterkoek met boter en zoete bananensmaak. Karamelblokjes geven een onweerstaanbare crunch.
15 min. + 30 min. oventijd
Banaan boterkoek

Met de rijke smaak van boter en de natuurlijke zoetheid van rijpe bananen is deze boterkoek een onweerstaanbare traktatie. Het toevoegen van karamelblokjes zorgt voor een verrassende textuur en een extra zoete twist.

  • Aantal porties: 12
  • Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, mixer, boterkoekvorm, kwastje, mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de boterkoekvorm in. Heb je geen boterkoekvorm, bekleed dan een springvorm van ongeveer 24 cm met bakpapier.
  2. Meng de boter en Steviala 2 Sweet in een kom met de mixer tot een romige massa.
  3. Prak de bananen en voeg ze toe aan de botermix: meng nogmaals goed.
  4. Voeg de bloem, vanille-extract en het zout toe aan het botermengsel en meng tot een glad deeg ontstaat. Kneed als laatste de karamelblokjes erdoor.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan.
  6. Bestrijk de bovenkant met het opgeklopte ei en strooi de donkere basterdsuiker erover voor een krokant suikerlaagje.
  7. Bak de boterkoek 25–30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.
  8. Laat de boterkoek afkoelen in de bakvorm voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijdt.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met Vanille extract, Karamel, Zout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Speltbloem
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,09

Speltbloem
Speltbloem
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Rietsuiker (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,50

Niet op voorraad
Rietsuiker (bio)
Rietsuiker (bio)
Karamel blokjes mini
Lonka
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,95

Karamel blokjes mini
Karamel blokjes mini
Green Sweet Stevia Naturel vloeibaar 50 ml
Greensweet Stevia
Waardering:
94% of 100
9,95
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn