Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.4!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Appeltaart met pistache frangipane

0 review
Deze appeltaart is om je vingers bij af te likken! De welbekende smaken van appeltaart, gecombineerd met pistachenoten. Hemels!
Baktijd wordt geladen...
Appeltaart met pistache frangipane

Ook zo dol op de klassieke appeltaart? Heerlijke appelstukjes, met een beetje kaneel en een smaakvol deeg. Met dit recept maak je een variatie op deze goed gevulde klassieker, namelijk een appeltaart met pistache frangipane. Frangipane is een beslag – normaliter – op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. Voor dit recept maak je de frangipane met (gemalen) pistachenoten!

  • Aantal porties: 8
  • Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur wachttijd + 35 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: twee springvormen van 12 cm ø of één van 20 cm ø, mengkom, weegschaal, bakpapier, oven, mes, handmixer, huishoudfolie en deegroller

Bereidingswijze

Voor het deeg

  1. Meng de bloem met het zout, de bakpoeder en suiker door elkaar.
  2. Voeg hier de koude roomboter aan toe en wrijf dit met je vingertoppen door de bloem. Dit doe je totdat een soort erwtjes hebt. 
  3. Voeg hier het ijskoude water aan toe en kneed verder tot een mooi samenhangend deegje.
  4. Wikkel in een stuk huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast

Voor de pistache frangipane

  1. Gebruik hiervoor een handmixer
  2. Meng de boter samen met de suiker en de mandarijnzest
  3. Voeg hier de gemalen pistache noten aan toe samen met de bloem
  4. Als laatste voeg je de geklutste eieren aan het mengsel samen met de vanille poeder
  5. Laat dit mengsel ook een uurtje rusten.

Voor de appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte
  2. Bestrooi je werkblad met wat bloem
  3. Rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg mag ongeveer 4 mm dik zijn
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter.
  5. Bekleed de bakvorm voorzichtig met het deeg en prik gaatjes in de onderkant
  6. Verdeel de pistache frangipane over het deeg
  7. Schil de appels, snijd door middel, verwijder het klokhuis, en snijd in fijne ‘lapjes’
  8. Druk deze voorzichtig in de pistache frangipane
  9. Bak de appeltaart midden in de oven voor ongeveer 35 minuten. 
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met Pistachenoten, Tarwebloem, Bakpoeder

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten Raw Gepeld
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 9,95

Pistachenoten raw gepeld
Pistachenoten Raw Gepeld
350 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 9,95 Regular Price 10,95
 28,43/kg
450 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
13,50
 30,00/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
26,95
 26,95/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
265,00
 26,50/kg
Bourbon Vanille Poeder Bio (30 gram)
Bio
Mattisson Bourbon Vanille Poeder Bio (30 gram)
Mattisson Healthstyle
Waardering:
87% of 100
29,95
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,99
 1,99/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 1,75 Regular Price 1,99
 1,75/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 1,60/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
91% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
34,95
 1,40/kg
Kristalsuiker
De Notenshop

Vanaf 1,75

Kristalsuiker
Kristalsuiker
750 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 2,33/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,95
 1,32/kg