Appelcake taart
Flinterdunne appels, romige vla, en een cake die smelt op je tong. Deze appelcake-taart heeft het allemaal, genieten maar!
15 min. + 70 min. oventijd

Een appeltaart met cake beslag, hele dunne appelschijfjes, en hopjes vla. Je krijgt er haast een cheesecake achtige structuur van. Door het gebruik van de hopjes vla krijgt de cake taart een karamel achtige twist maar die ook licht romig over komt.
Door de appelschijfjes met een mandoline te snijden worden ze dus zo dun, dat de smaak van de appel heel goed in de cake trekt en je geen harde stukjes appels meer hebt. Deze is lekker en zeker weten het proberen waard.
- Aantal porties: 12-16 punten
- Bereidingstijd: 15 minuten + 70-80 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden; mengkom, weegschaal, oven, springvorm, bakpapier, mandoline, handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Schil de appels verwijder het klokhuis, en snijd deze vervolgens met een mandoline in dunne plakjes.
- Klop de roomboter luchtig, voeg vervolgens de hopjesvla toe en klop totdat het goed gemengd is. Voeg daarna de mix voor de luxe natte cake toe samen met de eieren. Mix eerst voorzichtig, vervolgens mix je het luchtig voor ongeveer 3 minuten op middelhoge stand.
- Bekleed de springvorm aan de onderkant met bakpapier en de zijkanten met een klein beetje boter.
- Schep eerst 1/3e van het beslag op de bodem van de springvorm, vervolgens verdeel je de helft van de appels over het beslag met een snuf kaneel eroverheen. Daarna schep je weer ongeveer 1/3e van het beslag over de appels. Met daarover de andere helft van de appels met ook daarover weer een snuf kaneel. Als laatste verdeel je het laatste van het beslag over de appels.
- Zet de springvorm nu in de oven en bak deze voor ongeveer 70 minuten. Dek eventueel tussendoor af met aluminiumfolie mocht deze te donker worden.
Elke oven is anders, verleng de baktijd eventueel met 10 minuten wanneer je de saté prikker test uitvoert en deze er te nat uitkomt. Je kunt ook kiezen voor vanille vla, de smaak zal wel iets anders worden dan.


Opmerkingen (0)