Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Agnolotti in salie beurre noisette saus

0
(0)
Agnolotti zijn delicate, gevulde pasta, afkomstig uit de Italiaanse regio Piedmonte. Een heerlijke pasta om je vingers bij af te likken!
60 min. + 30 min. wachttijd
Agnolotti in salie beurre noisette saus

Dit recept combineert de zachte en rijke smaak van Agnolotti met een verrukkelijke saus. Gemaakt van salie, walnoten en beurre noisette. De nootachtige tonen van de boter en de kruidige aroma van verse salieblaadjes, vormen een perfecte balans met een romige vulling van de pasta. Perfect voor een diner waar je indruk mee wilt maken!

  • Aantal porties: 4 personen
  • Bereidingstijd: 60 min. + 30 min. koeltijd
  • Keukenbenodigdheden: keukenmachine, pastamachine, spuitzak, kookpan en een koekenpan

Bereidingswijze

Pastadeeg:

  1. Doe de ingrediënten in de keukenmachine en laat het net zolang draaien tot zich een bal vormt.
  2. Haal het deeg eruit en kneed het samen. Dek het deeg af en laat het 5-10 min. rusten.
  3. Kneed het deeg nog eens 5-7 min. Het deeg moet glad en elastisch zijn en helemaal niet plakkerig.
  4. Dek het deeg opnieuw af en laat het minimaal 30 min. op kamertemperatuur rusten.
  5. Vervolgens kun je het deeg uitrollen en vullen.

Vulling:

  1. Bak de ui in de boter met een snufje zout tot deze glazig is.
  2. Voeg de spinazie toe, steeds beetje bij beetje tot het helemaal geslonken is. Ga door met bakken tot er geen water meer uit de spinazie komt. Het is heel belangrijk dat dit mengsel zo droog mogelijk is. Laat de spinazie 10 min. afkoelen.
  3. Voeg in de keukenmachine, de spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas, citroensap en zout en peper toe en maak er een egaal mengsel van.
  4. Doe het in een spuitzak en laat 15 min. opstijven in de koelkast.

Pasta vullen en koken:

  1. Rol de pasta uit met de keukenmachine. Op mijn machine is dat stand 5.
  2. Spuit hoopjes vulling in een rij met een paar centimeter ertussen.
  3. Vouw het deeg eroverheen en probeer zoveel mogelijk lucht eruit te drukken.
  4. Knijp stevig tussen elk hoopje vulling, waarbij je opnieuw probeert alle lucht eruit te krijgen. Duw de pasta niet naar beneden, knijp tussen elk hoopje alsof je een bonbon of snoepje vasthoudt aan beide zijden.
  5. Druk het gedeelte waar het deeg dubbel is, goed aan om het iets dunner te maken.
  6. Snijd in de lengte met een gekarteld wieltje of mes, dichtbij de rand van de vulling.
  7. Gebruik een gekarteld wieltje of mes om de stukjes te scheiden.
  8. Kook de pasta ongeveer drie min. in gezouten water.
  9. Begin met het maken van de saus. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de salie en walnoten toe. Let erop dat de walnoten niet te donker worden. De boter moet wel een beetje bruin worden.
  10. Voeg de pasta toe aan de saus en serveer zo snel mogelijk. Geniet ervan!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Bakrecepten en getagged met Walnoten, Zout, Peper

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Biologische gepelde walnoten
Bio
Walnoten gepeld (bio)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 7,50

Biologische gepelde walnoten
Walnoten gepeld (bio)
650 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 7,50 Regular Price 7,95
 11,54/kg
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
8,95
 11,93/kg
4000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
39,95
 9,99/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 10,00/kg
Walnoten gepeld (Chileens)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,75

Gepelde Chileense walnoten
Walnoten gepeld (Chileens)
250 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,75
 19,00/kg
600 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 9,95 Regular Price 10,95
 16,58/kg
700 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,95
 17,07/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
143,95
 14,40/kg
Walnoten in dop
De Notenshop
Waardering:
88% of 100

Vanaf 3,50

Walnoten in dop
Walnoten in dop
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,50
 7,00/kg
Walnoten gepeld (Amerikaans)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 3,50

Amerikaanse gepelde walnoten
Walnoten gepeld (Amerikaans)
250 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,50
 14,00/kg
650 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 7,50 Regular Price 7,95
 11,54/kg
700 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
8,95
 12,79/kg
3500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
41,95
 11,99/kg
9980 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 10,02/kg
Gepelde Walnoten (Zuid-Afrikaanse)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 5,50

Gepelde Walnoten (Zuid-Afrikaanse)
Gepelde Walnoten (Zuid-Afrikaanse)
600 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 5,50 Regular Price 7,95
 9,17/kg
3500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
36,95
 10,56/kg