Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Zebra kwarktaart

0 review
Een heerlijke kwarktaart met een spectaculair patroon!
Baktijd wordt geladen...
Zebra kwarktaart

Is een zebra nou wit met zwarte strepen, of zwart met witte strepen? Voor deze fantastische zebra kwarktaart maakt het gelukkig niet uit. Dankzij het speciale “Deep Black” cacaopoeder van 100% cacao heeft dit taartje een prachtig patroon zonder dat er kunstmatige kleur- of smaakstoffen aan te pas komen. En het zebrapatroon is makkelijker te maken dan je denkt!

Met de kant en klare crumble is de lekkere koekjesbodem ook een fluitje van een cent. Er zijn verschillende smaken crumble beschikbaar in het assortiment en ze zijn allemaal heerlijk in combinatie met dit vrolijke zebrataartje.

  • Aantal porties: 6 tot 8 (taartje van 18-20 cm doorsnede)
  • Bereidingstijd: 20 min. + 4 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: ronde springvorm van 18-20 cm ø, bakpapier, bakspray (optioneel), mixer, maatschepjes of soeplepel, satéprikker (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray of dun laagje neutrale olie. Doe de blaadjes gelatine één-voor-één in een kom met koud water en laat 5 minuten staan.
  2. Smelt de boter, meng met een vork met de crumble verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk met behulp van een glas of maatschepje aan tot een stevige egale laag. Maak de bodem bij de randen iets hoger om lekken te voorkomen. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.
  3. Breng de melk met de vanille en suiker aan de kook. Zet het vuur uit, knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de warme melk. Klop de slagroom met een eetlepel suiker tot yoghurtdikte. Roer de kwark los.
  4. Voeg het lauwwarme gelatinemengsel al kloppende toe aan de kwark en spatel vervolgens de slagroom er in drie delen doorheen.
  5. Verdeel de vulling over drie kommen (ongeveer 300 gram per kom). Voeg aan de eerste kom 2 eetlepels zwarte cacao toe en aan de tweede kom ½ eetlepel.
  6. Pak de bodem er weer bij. Meng de vullingen nog even door met de mixer (eerst de witte vulling, dan de grijze en daarna en donkerste). Schep wat vulling van de eerste kleur midden op de bodem. Schep wat vulling van de volgende kleur en bovenop, en daarna van de derde kleur. Tik even met de vorm op het aanrecht om de vulling iets te laten uitlopen en herhaal deze stap tot de vulling helemaal op is. Het is niet erg als de lagen niet allemaal even dik zijn.

    Optioneel: trek tot slot een satéprikker of mes vanaf verschillende richtingen van buiten naar het midden voor een mooi patroon op de bovenkant van de taart (steek dit niet te diep in de taart, een klein stukje onder het oppervlak is voldoende). Veeg de satéprikker tussendoor steeds af.
  7. Dek de taart af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur (liefst een nacht) opstijven in de koelkast. Verwijder de springvorm, decoreer de taart eventueel nog met wat verse frambozen of slagroom en geniet!

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met Vanille extract

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
22,95
Van Houten Cacaopoeder (Deep Black) 1000 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
13,95
Niet op voorraad
Chocolade Crumble (No Bake)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 3,50

Chocolade Crumble (No Bake)
Chocolade Crumble (No Bake)
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,50
 7,00/kg
12500 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
59,95
 4,80/kg
Biscuit Crumble
De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 2,50

Niet op voorraad
Biscuit Crumble
Biscuit Crumble
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,50
 5,00/kg