Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Witte bonen burger

0
(0)
Zin in een lekkere zomerse burger die nog eens veggie is ook? Probeer dan zeker eens dit receptje!
30 min. + 25 min. oventijd + 9 uur wachttijd
Witte bonen burger

De basis van deze burger zijn gedroogde witten bonen. Hierbij voegde ik wat zongedroogde tomaatjes en spinazie waardoor de burger enorm smaakvol wordt en perfect is om te serveren met een feta salade!

  • Aantal porties: 3 porties
  • Bereidingstijd: 30 min. + 25 min. oventijd + 9 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: mixer, bakplaat, bakpapier, zeef

Bereidingswijze

  1. Begin met de witte bonen te weken in ongeveer 800 g koud water, dit op kamertemperatuur voor minimaal 8 uur of laat het gewoon een nachtje staan.
  2. Kook wanneer je de burger wil gaan klaarmaken de witte bonen voor een half uurtje in het vocht waarin het geweekt heeft.
  3. Was terwijl de spinazie en zwier deze droog.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en versnipper het sjalotje.
  5. Neem een pan en verwarm hem op een gemiddeld vuur.
  6. Doe hier een scheutje olijfolie in en fruit je sjalotje aan.
  7. Pers hier ook het teentje look bij en voeg 1 theelepel festa italiana kruiden toe.
  8. Doe hier nu de spinazie bij en kruid nog met peper en zout, bak tot dit gaar is.
  9. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  10. Giet de witte bonen in een zeef wanneer ze gekookt zijn en spoel ze koud.
  11. Zorg dat al het water zo goed als weg is en doe de bonen in een mengkom.
  12. Mix ze tot 1 mooie massa en voeg daarna het spinaziemengsel toe zonder vocht toe te voegen.
  13. Kruid nog eens af met ½ festa italiana kruiden en peper en zout.
  14. Maak nu 3 grote burgers van het mengsel en leg op een bakplaat met bakpapier met wat olijfolie op en onder de burger.
  15. Bak voor 15 minuutjes langs de ene kant, draai ze en bak ze dan nog 10 minuutjes.
Witte bonen burger
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie