Volkoren vezelrijke wortelcake
Dit is de meest verantwoorde volkoren wortelcake ooit, boordevol vezels, noten en pure ingrediënten, smullen zonder schuldgevoel!
20 min. + 40 min. oventijd

Wortelcakes zijn mijn favoriete bakrecepten!
Verantwoord, gezond, maar ook erg zoet van smaak. Combineer het met heerlijke andere ingrediënten en bak er een cake van. Bij deze een gezonde variant, met volkorenmeel, vezelrijke zaden en noten, en alleen pure ingrediënten. Verantwoord snacken zonder schuldgevoel.
- Aantal porties: circa 10 plakjes
- Bereidingstijd: 60 min.
- Keukenbenodigdheden: blender en cakeblik
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Wel de rozijnen in warm water.
- Mix alle droge ingrediënten door elkaar heen: wortelrasp, walnoten, volkorenmeel, chiazaad, kaneel en zout.
- Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met een theedoek.
- Voeg nu de rozijnen, honing en eieren door de mix, en roer tot alles goed gemengd is.
- Schep de mix in een siliconen - of met bakpapier bekleed cakeblik, en zet in de oven.
- Bak de cake voor ca. 40 minuten op 200 graden.
- Test vervolgens met een satéprikker of de binnenkant ook goed gaar is, verleng de baktijd anders met ca. 5 minuten.
- Garneer eventueel met extra nootjes of plakjes banaan.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)