Waanzinnige Woensdag: Crunchy choco's stracciatella voor €1,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

Opruim-Zondag: Chocolade pinda's 1000 gram voor maar €4,95! Klik hier!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: Producten met mega kortingen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Volkoren vezelrijke wortelcake

5
(1)
Dit is de meest verantwoorde volkoren wortelcake ooit, boordevol vezels, noten en pure ingrediënten, smullen zonder schuldgevoel!
20 min. + 40 min. oventijd
Volkoren vezelrijke wortelcake

Wortelcakes zijn mijn favoriete bakrecepten!

Verantwoord, gezond, maar ook erg zoet van smaak. Combineer het met heerlijke andere ingrediënten en bak er een cake van. Bij deze een gezonde variant, met volkorenmeel, vezelrijke zaden en noten, en alleen pure ingrediënten. Verantwoord snacken zonder schuldgevoel.

  • Aantal porties: circa 10 plakjes
  • Bereidingstijd: 60 min.
  • Keukenbenodigdheden: blender en cakeblik

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wel de rozijnen in warm water.
  3. Mix alle droge ingrediënten door elkaar heen: wortelrasp, walnoten, volkorenmeel, chiazaad, kaneel en zout.  
  4. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met een theedoek.
  5. Voeg nu de rozijnen, honing en eieren door de mix, en roer tot alles goed gemengd is.
  6. Schep de mix in een siliconen - of met bakpapier bekleed cakeblik, en zet in de oven.
  7. Bak de cake voor ca. 40 minuten op 200 graden.
  8. Test vervolgens met een satéprikker of de binnenkant ook goed gaar is, verleng de baktijd anders met ca. 5 minuten.
  9. Garneer eventueel met extra nootjes of plakjes banaan.
  10. Eet smakelijk!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Cakerecepten en getagged met Walnoten, Chiazaad, Kaneel

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Chiazaad
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,95

Chiazaad
Chiazaad
Walnoten gepeld (bio)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 4,50

Walnoten gepeld (bio)
Walnoten gepeld (bio)
Rozijnen ongezwaveld groot
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,95

Rozijnen ongezwaveld groot
Rozijnen ongezwaveld groot
Speltmeel volkoren
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,99

Speltmeel Volkoren
Speltmeel volkoren
Kaneel gemalen ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel gemalen ceylon
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Niet op voorraad
Fijn zeezout
Zeezout fijn
Bloemenhoning vloeibaar 900 gram
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
7,95