Pompoencake

Cakes in alle soorten en maten. Elke week een nieuwe variant! Voeg toe wat je lekker vindt, vervang ingrediënten naar eigen smaak, en maak er jouw persoonlijke favoriet van. Deze cake is gemaakt met pompoen, lekker en smaakvol, perfect voor het hele jaar door.
- Aantal porties: 10-12
- Bereidingstijd: 10 min. + 75 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: cakevorm, bakspray of bakpapier, oven
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes zacht, en laat deze afkoelen. Pureer ze dan glad.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de natte ingrediënten tot een gladde massa: pompoenpuree, banaan, yoghurt, appelmoes, honing, ei.
- Mix de droge ingrediënten door elkaar heen: speltmeel, walnoten, eiwitpoeder, kokosmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en vanillepoeder.
- Mix nu de natte en droge ingrediënten door elkaar, en mix tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in de (siliconen/met bakpapier beklede/ingevette) bakvorm.
- Bak de cake voor ongeveer 75 minuten op 180 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant ook gaar is.
- Laat de cake afkoelen. Smakelijk!











Opmerkingen (0)