artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Veggie Carrot Cake Canon

Geplaatst op 4 april 2016 door Oh MY Pie | 0 reacties

Stiekem heb ik hier een zwak voor. De geuren, kleuren en smaken die in dit baksel samenkomen doen mijn hart sneller kloppen. Dan wel échte Carrot Cake, van pure ingrediënten. Tegenwoordig is dit namelijk niet meer zo vanzelfsprekend.

Hoewel de geschiedenis vertelt dat de worteltjestaart voor het eerst in Groot-Britannië werd gemaakt, wordt deze publiekslieveling tegenwoordig toch gezien als een Amerikaanse klassieker. Waar de Carrot Cake in Engeland nog gebruikt werd om de gezonde wortels te promoten in een broodje, hebben de Amerikanen er een geheel eigen draai aangegeven waardoor deze smaakmaker niet bepaald meer ‘verantwoord‘ te noemen is en vaak alles behalve glutenvrij. Oftewel een suikerbommetje eerste klas!

Stel je eens voor: “Een smeuïge Carrot Cake, waarbij de pecannoten zorgen voor een crispy bite, de kokos ervoor zorgt dat jij je op een tropische eiland waant en de specerijen jouw huis omhullen met heerlijke aromatische geuren. En dan… het moment van proeven. Bij elke hap proef je een fris accent een frisse cheesecake, waardoor je de ultieme Carrot Cake beleving ervaart zonder dat jij je druk hoeft te maken of de frosting wel of niet lukt”.

Een gluten- en lactosevrije, vegan en ook nog eens voedzame taart waar iedereen van zal genieten! Wil je dit pareltje ook proberen? Stroop de mouwen maar op en ga ermee aan de slag

Wat heb je nodig?
Springvorm advies:
Ik heb een ronde springvorm van 18 cm gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om een cakevorm te gebruiken.

Ingrediënten:

Cheesecake balletjes:

• 185 gram kokos yoghurt, silken tofu, Griekse yoghurt of kwark
• 4 tl agave siroop of honing, of naar smaak
• sap van ¼ citroen

Carrot Cake beslag:

• 100 gr. Havervlokken
• 100 gr. Boekweitmeel
• 3 rijpe bananen (bruine rakkers werken altijd goed!)
• 5 grote Medjoul dadels (ontpit)
• 3 el kokosolie
• 3 eetlepels vermalen lijnzaad/chiazaad, opgelost tot een papje in 9 eetlepels water
• 150 gr. kokos yoghurt, soja yoghurt of Griekse yoghurt
• 3 grote wortels, geschild en geraspt
• Hand rozijnen
• Hand pecannoten
• 1 el speculaaskruiden
• 16 gr (wijnsteen)bakpoeder
• 1 tl baking soda
• Scheutje citroensap
• Snuf zeezout

1. Begin met het maken van het Cheesecake mengsel. Roer hiervoor de door jou uitgekozen ‘yoghurt’ samen met de agave siroop en citroensap door elkaar. Voeg meer zoetmiddel toe als je het zoeter wilt hebben. Zorg ervoor dat het mengsel niet te waterig wordt. Zet het witte goud even in de koelkast.
2. Verwarm volgens de oven voor op 170 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
1. Doe de melen, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout in een mengkom. Hak de helft van de pecannoten grof met een mes en voeg ze samen met de rozijnen toe aan het mengsel. , Zet de mengkom even aan de kant voor later.
2. Pureer de bananen, kokosolie, vermalen lijnzaadpapje en de Medjoul dadel tot een moes met de keukenmachine of staafmixer. Roer hier vervolgens de yoghurt en de geraspte wortels doorheen.
3. Nu is het tijd om beide beslagjes met elkaar te mengen. Roer ze goed door elkaar. Wat zal het lekker ruiken! Is het beslag te droog? Voeg wat extra Proef ondertussen even of het beslag op smaak is. Zoeter? Voeg wat extra zoetmiddel toe. Wil je het kruidiger? Voeg wat extra specerijen toe.
4. Voeg de bakingsoda en het citroensap toe en spatel het beslag rustig door elkaar. Het beslag zal bruisen, dat is goed!
5. Doe de helft van het fluwelen beslag in de springvorm.
6. Haal het Cheesecake beslagje uit de koelkast en verdeel de helft van het mengsel door balletjes te maken met een theelepel over het Carrot Cake beslag.
7. Giet hier vervolgens de rest van het Carrot Cake beslag overheen.
8. Top het taartje af met het overige Cheesecake beslag en de pecannoten.
9. Het Pareltje kan nu voor zo'n 50 minuten de oven in.
10. Haal het taartje uit de oven en laat het afkoelen. Versier de taart met wat babyvijgen en kokos flakes voor een betoverende verschijning!

Geniet ervan met volle teugen! Een feest waar vast iedereen van zal genieten!


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie