Vanille kwarktaart met pistache
Zin in een frisse vanille kwarktaart met een knapperige pistache-twist? Deze kwarktaart is perfect als dessert of verantwoorde traktatie! Eet gezellig met je visite!
15 min. + 4 uur wachttijd

Deze no-bake taart is romig, fris en nét even anders.
De basis van gepofte quinoa en een vleugje pistache zorgt voor een lekkere bite, terwijl de vanillekwark voor de zachte, frisse smaak zorgt. Een subtiele pistachecrème en wat nootjes bovenop maken het helemaal af!
- Aantal personen: 6 tot 8 personen
- Bereidingstijd: 15 min. + 4 uur opstijven
- Keukenbenodigdheden: Taartvorm van 20cm doorsnede, bakpapier
Hoe maak je het klaar?
- Bodem maken:
Meng de gepofte quinoa met de gesmolten kokosolie, gesmolten pistachepasta en maple syrup tot een plakkerig mengsel. - Vorm vullen:
Bekleed een taartvorm (ca. 20 cm doorsnede) met bakpapier en schep het quinoamengsel erin. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet 15 minuten in de vriezer. - Gelatine voorbereiden:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze daarna goed uit. - Kwarkvulling maken:
Verwarm de gelatine met een klein beetje water in een pannetje tot het volledig is opgelost. Voeg 2 eetlepels van de vanillekwark toe en roer goed door. Meng daarna de rest van de kwark erdoorheen tot een glad geheel. - Taart samenstellen:
Haal de bodem uit de vriezer en giet het kwarkmengsel over de bodem. Strijk glad met een spatel. - Opstijven:
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om goed op te stijven. - Topping toevoegen:
Garneer vlak voor het serveren met de gesmolten pistachecrème en de gehakte pistachenootjes.
Opmerkingen (0)