Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Sweet Summer Pie

4
(1)
45 min.
Sweet Summer Pie

Nadat ik de Siciliaanse kou en regen verruilde voor de Hollandse zonnestralen, kon ik het niet laten om nog even de keuken in te duiken om een exclusieve taart op tafel te toveren. Een Pareltje van een taart waar iedereen spontaan van zal gaan glimlachen, gemaakt van pure ingrediënten met een voedzaam karakter!

De producten zijn vrijwel allemaal te bestellen bij De Notenshop, waarbij de fantastische smaken samenkwamen in één creatie. Dat is nog eens genieten!

Een met zorg bereidde bodem gemaakt van havervlokken, noten en zaden, cranberries, kardemon en kokosvlokken. Bedekt onder een bedje van kokosyoghurt verenigd met de pure chocolade drops en hazelnoten crunch. Gevolgd door een crème van macadamianoten waarop een coulis van Hollandse aardbeien liefdevol haar kleuren laat zien.

Een Spraakmakende Smaakmaker waar je op elk moment van de dag van kunt genieten!

Een Pareltje gemaakt van pure ingrediënten, zonder gluten en lactose.

Stroop de mouwen op en ga ermee aan de slag!

  • Bereidingstijd: 45 min.

Bereidingswijze

De bodem

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapier en vet de randen van de bakvorm in.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal ze tot een samenhangend deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Proef even of het deeg op smaak is.
  3. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de smaken van de bodem zich met elkaar kunnen verenigen.
  4. Ga ondertussen door met het bereiden van de chocolade vulling.

De chocoladelaag

  1. Doe het yoghurtmengsel samen met de vanille,  het zoetmiddel en de cacao in een beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe.
  2. Verwarm de chocolade, wanneer dit vloeibaar is kun je het samen met de hazelnotencrunch toevoegen aan het yoghurtmengsel. Roer dit fluwelen goedje nu goed door elkaar.

Gebruik je gelatine?

  1. Laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water.
  2. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een laagje water.
  3. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn.
  4. Wanneer de gelatine goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

Gebruik je agar-agar?

  1. Verwarm de agar-agar in een klein laagje water. Let erop dat deze niet kookt. Wanneer de agar-agar goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.
  2. Voeg de agar-agar of de gelatine toe aan het yoghurtmengsel mengsel. Roer dit goed door elkaar zodat er een egale massa ontstaat. Mix het mengsel zo’n 5 minuten zodat de massa luchtiger zal worden.
  3. Nu is het tijd om dit prachtige tapijtje over de bodem te gieten in de springvorm. Wat zal dit er prachtig uitzien! Even geduld! Deze smakelijke bolide moet weer voor 2 uur de koelkast in om op te stijven.

Parel witte laag

  1. Maak de cashewnoten/macadamianoten fijn met een blender of met een staafmixer. Voeg de kokosyoghurt of yoghurt naar keuze toe samen met het zoetmiddel. Roer dit goed door elkaar en laat het mengsel even opstijven in de koelkast.
  2. Wanneer de chocolade stevig genoeg is kun je dit parelwitte mengsel hier overheen draperen.
  3. Zet de taart nog even in de koelkast. Ga ondertussen verder met de aardbeien toplaag!

Topping

  1. Verwarm de gelatine of agar agar zoals ik hierboven heb beschreven.
  2. Voeg vervolgens de aardbeien en sinaasappelsap toe (houd een aantal aardbeien achter de hand).  
  3. Maak het aardbeienmengsel fijn met een staafmixer en drapeer deze over de parel witte laag. Laat de taart vervolgens weer even opstijven in de koelkast.
  4. Wil je er echt een feest van maken? Smelt dan 2 blokjes witte (rijst) chocolade  au-bain-marie en schenk dit met een zwierige draai voorzichtig over de taart zodat er een Swirl ontstaat. Halveer de overgebleven aardbeien en decoreer hier de taart mee af.

Wanneer je dit Pareltje serveert zal je zien dat iedereen ervan zal genieten!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Cacaopoeder, Chocolade, Hazelnoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Dadels zonder pit
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 2,99

Dadels zonder pit
Dadels zonder pit
450 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,99
 6,64/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 5,95/kg
5000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
26,95
 5,39/kg
9000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
47,95
 5,33/kg
Cacaopoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,95

Cacaopoeder
Cacaopoeder
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,95
 14,14/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
239,95
 9,60/kg