artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Sweet Summer Pie

Geplaatst op 29 mei 2016 door Oh MY Pie | 0 reacties

Nadat ik de Siciliaanse kou en regen verruilde voor de Hollandse zonnestralen, kon ik het niet laten om nog even de keuken in te duiken om een exclusieve taart op tafel te toveren. Een Pareltje van een taart waar iedereen spontaan van zal gaan glimlachen, gemaakt van pure ingrediënten met een voedzaam karakter!

De producten zijn vrijwel allemaal te bestellen bij De Notenshop, waarbij de fantastische smaken samenkwamen in één creatie. Dat is nog eens genieten!

Een met zorg bereidde bodem gemaakt van havervlokken, noten en zaden, cranberries, kardemon en kokosvlokken. Bedekt onder een bedje van kokosyoghurt verenigd met de pure chocolade drops en hazelnoten crunch. Gevolgd door een crème van macadamianoten waarop een coulis van Hollandse aardbeien liefdevol haar kleuren laat zien.

Een Spraakmakende Smaakmaker waar je op elk moment van de dag van kunt genieten!

Een Pareltje gemaakt van pure ingrediënten, zonder gluten en lactose.

Stroop de mouwen op en ga ermee aan de slag!

 

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: 18 cm

Ingrediënten:

Bodem:

 

Chocoladelaag:

 

Voor de witte vulling:

  • 150 gr. macadamianoten of cashewnoten (ongebrand en ongezout), 3 uur geweekt in water.
  • 150 gr. Kokosyoghurt of andere (lactosevrije) yoghurt/kwark
  • 2 a 3 el. honing, agave siroop
  • 1 tl. vanilla aroma

 

Voor de garnering:

  • 200 gr. aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine of 2 gr. agar agar
  • Scheutje sinaasappelsap
  • Optioneel: 2 blokjes witte (rijst) chocolade

 

Aan de slag!

De bodem:

Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapier en vet de randen van de bakvorm in.

Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal ze tot een samenhangend deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Proef even of het deeg op smaak is.

Zet de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de smaken van de bodem zich met elkaar kunnen verenigen.

Ga ondertussen door met het bereiden van de chocolade vulling.

 

De chocoladelaag!

Doe het yoghurtmengsel samen met de vanille,  het zoetmiddel en de cacao in een beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe.

Verwarm de chocolade, wanneer dit vloeibaar is kun je het samen met de hazelnotencrunch toevoegen aan het yoghurtmengsel. Roer dit fluwelen goedje nu goed door elkaar.

Gebruik je gelatine?

Laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een laagje water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Wanneer de gelatine goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

Gebruik je agar-agar?

Verwarm de agar-agar in een klein laagje water. Let erop dat deze niet kookt. Wanneer de agar-agar goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

Voeg de agar-agar of de gelatine toe aan het yoghurtmengsel mengsel. Roer dit goed door elkaar zodat er een egale massa ontstaat. Mix het mengsel zo’n 5 minuten zodat de massa luchtiger zal worden.

Nu is het tijd om dit prachtige tapijtje over de bodem te gieten in de springvorm. Wat zal dit er prachtig uitzien! Even geduld! Deze smakelijke bolide moet weer voor 2 uur de koelkast in om op te stijven.

Parel witte laag

Maak de cashewnoten/macadamianoten fijn met een blender of met een staafmixer. Voeg de kokosyoghurt of yoghurt naar keuze toe samen met het zoetmiddel. Roer dit goed door elkaar en laat het mengsel even opstijven in de koelkast.

Wanneer de chocolade stevig genoeg is kun je dit parelwitte mengsel hier overheen draperen.

Zet de taart nog even in de koelkast. Ga ondertussen verder met de aardbeien toplaag!


Topping

Verwarm de gelatine of agar agar zoals ik hierboven heb beschreven.

Voeg vervolgens de aardbeien en sinaasappelsap toe (houd een aantal aardbeien achter de hand).  

Maak het aardbeienmengsel fijn met een staafmixer en drapeer deze over de parel witte laag. Laat de taart vervolgens weer even opstijven in de koelkast.

Wil je er echt een feest van maken? Smelt dan 2 blokjes witte (rijst) chocolade  au-bain-marie en schenk dit met een zwierige draai voorzichtig over de taart zodat er een Swirl ontstaat. Halveer de overgebleven aardbeien en decoreer hier de taart mee af.

Wanneer je dit Pareltje serveert zal je zien dat iedereen ervan zal genieten!


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie