Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Sushirol met pittige tonijn en stukjes pinda

5
(2)
Maak jij wel eens zelf sushi? Het is eigenlijk vrij eenvoudig om zelf te maken. Je kan variëren met de vulling zoveel als je wilt!
15 min. + 15 min. kooktijd
Sushirol met pittige tonijn en stukjes pinda

Mijn favoriete vulling is de spicy tonijn. Door gebruik te maken van stukjes pinda, geef de sushi een crunchy bite. Ook lekker om de sushi te vullen met rauwe tonijn of zalm. Uramaki sushi is ook wel bekend als de inside-out roll, lees deze blog meer over zelf sushi maken.

  • Aantal porties: 1 sushirol / 10 stukjes sushi
  • Bereidingstijd: 10 min. koken + 15 min. bereiden
  • Keukenbenodigdheden: Bamboematje om de suhsi te rollen en keukenfolie.

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst zoals op de verpakking staat vermeldt;
  2. Laat de rijst helemaal afkoelen. Voeg de sesamzaadjes toe en roer door;
  3. Maak de rijst op smaak met de rijstazijn, suiker en zout;
  4. Wikkel de sushimat in met keukenfolie;
  5. Verdeel ¾ van de rijst over het folie (zo groot als het norivel);
  6. Leg het norivel met de gladde kant naar boven op de rijst en druk aan;
  7. Verdeel de rest van de rijst over het norivel;
  8. Maak de pittige tonijn: Meng de tonijn, mayonaise, peter, zout en chilivlokken;
  9. Vorm van de avocado, wortel, pittige tonijn en stukjes pinda vooraan op het norivel een lange horizontale rij en begin op te rollen. Met de mat kan je de rol stevig oprollen. De rijst is plakkerig, dus blijft goed aan elkaar plakken.
  10. Maak de topping saus: meng de mayonaise en sriracha. Verdeel over de sushirol. Maak eventueel af met extra wortel en stukjes pinda;
  11. Snijd de sushi met een scherp mes is plakken.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie