Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Speculaas tulband

0
(0)
Een tulband kan je op veel verschillende manieren maken. Maar dit is misschien toch wel de lekkerste manier die er is van een tulband
40 min. + 40 min. oventijd
Speculaas tulband

Een mega lekkere tulband cake belegd met gestoofde appeltjes en gele room! Het ideale nieuwe appeltaart receptje met een twist

  • Aantal porties: 12 puntjes
  • Bereidingstijd: 40 min. + 40 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Maatbeker, weegschaal, handmixer, deegschraper, oven, mengkom, bakvorm, spuitzak, 2 steelpannetjes.

Bereidingswijze

Voor de tulband:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte.
  2. Klop de roomboter die op kamertemperatuur is luchtig en voeg 1 voor 1 eitjes toe.
  3. Schep er nu de boerencakemix onderdoor. Doe dit met een spatel of keukenmixer. Doe dit niet te snel want je wilt niet dat het beslag 'al' te luchtig wordt.
  4. Beboter de bakvorm en bestrooi deze lichtjes met bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
  5. Schep het mengsel in de bakvorm en klop zachtjes op het aanrecht zodat het lucht er wat uitgaat.
  6. Bak de tulband zo'n 35 a 40 minuten midden in de oven. Steek er eventueel met een satéprikker in om te checken of hij van binnen goed gaar is.
  7. Wanneer de tulband gebakken is, laat je hem 10 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens stort je hem op een bord of schaal.

Voor de gestoofde appeltjes:

  1. Schil de appeltjes en snijd in de gewenste stukjes.
  2. Bestrooi met kaneel en suiker.
  3. Bak de appeltjes in een steelpannetje met dikke bodem voor ongeveer 15 a 20 minuten.
  4. Laat het gelatine blaadje weken in een schaaltje met koud water.
  5. Voeg wat water toe aan je appeltjes samen met het gelatine blaadje en blijf doorroeren totdat deze helemaal opgelost is.
  6. Zet apart en laat afkoelen voor gebruik.

Voor de gele room:

  1. Meng het poeder voor de gele room met het water, mix dit ongeveer voor 3 minuten.
  2. Nu alles afgekoeld is ga je hem opbouwen.
  3. Schep het vervolgens in een spuitzak of in een stevige zak.
  4. Dan verdeel je de gestoofde appeltjes over de tulband.
  5. Vervolgens de gele room. Spuit hier 'dropjes' zoals op de foto over de gestoofde appeltjes.
  6. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Varatie tip; Voeg nog wat noten zoals gehakte hazelnoten bovenop de gele room, of wat rozijnen door de gestoofde appeltjes.

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Kaneel, speculaaskruiden

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Boerencake Mix
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,95

Boerencake Mix
Boerencake Mix
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,95
 5,90/kg
15000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
53,95
 3,60/kg