Speculaas kano’s

0 review
Het is weer helemaal tijd voor herfstige en winterse baksels. Als deze speculaas kano’s gevuld met amandelspijs in de oven staan vult het huis zich met de heerlijke geur van versgebakken speculaas. Kopje thee erbij en genieten maar!
30 minuten + 35 minuten oventijd + 1 uur wachttijd
Speculaas kano’s

Amandelspijs kun je natuurlijk zelf maken door gelijke delen amandel en suiker fijn te malen, eventueel op smaak gebracht met wat citroenrasp en een eitje. Het spijs komt na een paar dagen rijpen in de koelkast het best tot zijn recht. Geen zin om daar op te wachten? Het kant-en-klare amandelspijs van De Notenshop is met net zo veel liefde en amandelen gemaakt en direct klaar voor gebruik.

  • Aantal: Voor 6-8 kano’s.
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 35 minuten oventijd + minimaal 1 uur wachttijd.
  • Keukenbenodigdheden: Keukenmachine (optioneel), vershoudfolie, deegroller, bakringen, spuitzak of twee lepeltjes en een bakkwastje.

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg behalve de melk met de keukenmachine of met de hand tot een kruimelig deeg. Voeg zoveel melk als nodig toe om een samenhangend deeg te vormen. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg minimaal 1 uur tot 24 uur in de koeling.
  2. Klop het ei los in een kommetje. Hou één eetlepel ei apart om de kano’s straks mee te bestrijken. Meng de rest van het ei met 1 eetlepel water en prak dit met een vork beetje bij beetje door het spijs. Doe het afgeslapte spijs over in een spuitzak.
  3. Verwarm de oven voor op 180º C.
  4. Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte. Steek 12 tot 14 kano’s uit met behulp van de bakringen.
  5. Vet de bakringen licht in, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg in elke ring een plakje deeg. Snij het overige deeg in dunne reepjes en leg in elke bakring een randje deeg, zodat een bakje voor het spijs ontstaat.
  6. Spuit of schep in elk deegbakje een royale laag amandelspijs. Dek af met de overgebleven plakjes deeg.
  7. Klop het achtergehouden beetje ei los met wat melk of room en bestrijk de kano’s met het eimengsel.
  8. Druk halve amandelen op de kano’s en bestrijk ze nogmaals met het ei.
  9. Bak de kano’s in 30 - 40 minuten goudbruin. Verwijder de bakringen zodra de kano’s voldoende afgekoeld zijn om vast te kunnen pakken. Geniet!
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Zoete recepten en getagged met Citroen

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelspijs
Amandelspijs (500 gram) De Notenshop
Waardering:
93% of 100
3,95
Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent) De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Speculaaskruiden (130 gram)
Speculaaskruiden (130 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
4,95
Amandelen wit (Split)
Amandelen Wit (Split) De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 3,95

Bakpoeder
Bakpoeder De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Donkere basterdsuiker
Donkere Basterdsuiker De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,25