Speculaas Cheesecake
Speculaas cheesecake met mini speculaasjes combineert romige cheesecake met knapperige speculaas voor een heerlijke traktatie!
20 min. + 25 min. oventijd + 2 uur wachttijd
Speculaas cheesecake met mini speculaasjes combineert romige cheesecake met knapperige speculaas voor een heerlijke traktatie. Perfect voor feestdagen of heerlijk bij de koffie of thee. Het recept mengt warme, kruidige speculaassmaken met rijke, romigheid tot een onweerstaanbaar dessert. Het is een feestelijke traktatie die elke zoetekauw zal verrassen en verwennen!
- Aantal porties: voor 8 personen
- Bereidingstijd: 20 min. voorbereiden + 25 min. bakken + 2 uur wachten
- Keukenbenodigdheden: oven, muffinvorm, ovenschaal, kommetje, mixer en een spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en spray de muffinbakvorm in.
- Verkruimel de mini speculaasjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en plet ze met een deegroller. Meng de kruimels met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de papieren vormpjes en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
- Klop de roomkaas in een grote kom met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Voeg de Griekse yoghurt, honing, eieren, vanille extract en citroensap toe en mix tot alles goed gecombineerd is en er een beslag ontstaat.
- Giet het roomkaasmengsel over de speculaasbodem in de muffinvormpjes, vul ze tot ongeveer driekwart vol. Plaats vervolgens een mini speculaasje rechtop in elke cheesecake aan de rand van het vormpje.
- Bak de mini cheesecakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven (of totdat de vulling stevig is), maar nog wel een beetje wiebelig in het midden. Laat de cheesecakes volledig afkoelen in de muffinvorm voordat je ze voorzichtig uit de vorm haalt.
- Voor de beste smaak, zet de mini cheesecakes minimaal 2 uur in de koelkast om verder op te stijven. Serveer ze koud en geniet van deze heerlijke suikervrije traktatie!
Opmerkingen (0)