Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Smeuïge brownietaart

3 reviews
Een heerlijke smeuïge bronwietaart met stukjes walnoot en een chocolade ganache laag. Een echte taart voor de grootste chocolade lovers!
Baktijd wordt geladen...
Smeuïge brownietaart

Deze taart is gluten- en suikervrij doordat hij van amandelmeel is gemaakt en erythritol. Dit neemt gelukkig niks af van de smaak, gewoon een taart om je vingers bij af te likken!

  • Aantal porties: 1 taart
  • Bereidingstijd: 25 min. + 35 min. baktijd + 2 uur (af)koeltijd.
  • Keukenbenodigdheden: Oven, springvorm, handmixer, steelpannetje en 2 grote kommen.
  • Voedingswaarden: 348 kcal; 16,2 gram koolhydraten; 7 gram eiwit; 32,5 gram vet

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een steelpannetje op een laag vuurtje.
  2. Mix ondertussen de eieren in een grote kom voor zo'n 3 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg beetje bij beetje de erythritol toe en mix nog voor 5 minuten door tot het eimengsel bijna wit van kleur is.
  4. Ondertussen is de boter gesmolten. Voeg hier chocoladedruppels en toe en roer dit goed tot alles gesmolten en gemengd is.
  5. Voeg een beetje van het eimengsel toe aan de boter-chocolademengsel, roer dit door elkaar en voeg het weer toe aan het eimengsel. Meng dit alles goed met een spatel.
  6. Meng het amandelmeel met de bakpoeder en voeg deze toe aan het ei-chocolademengsel samen met de walnoten, zout en amaretto druppels.
  7. Doe dit in een ingevette springvorm en bak de brownie af voor zo'n 35 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden (hetelucht)
  8. Ondertussen verwarm je de slagroom in het steelpannetje tot net aan de kook. 
  9. Giet de slagroom over de chocoladedruppels en roer goed tot alles gesmolten is. Op het laatst meng je de roomboter nog even mee. Laat dit mengsel afkoelen.
  10. Haal na 35 minuten de taart uit de oven, laat de taart eerst goed afkoelen. Giet de ganache over de taart en werk af met stukjes walnoot. Zet de taart een uurtje in de koelkast om de ganache te laten harden.
Smeuiige brownietaart

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Taart recepten, Dieet en getagged met Amandelmeel, Chocolade, Walnoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg