Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Sinterklaas slof

0
(0)
Met sloffen bodems kun je eindeloos variëren, en zijn ze ideaal voor de speciale gelegenheden, en iedereen lust het eigenlijk wel.
20 min. + 15 min. baktijd + 3 uur wachttijd
Sinterklaas slof

In dit deeg is er speculaas kruiden toegevoegd voor een extra sinterklaas touch. En hoe handig zijn ze in dit kleine formaat, voor ieder 1!

  • Aantal porties: 8 stuks
  • Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd + 3 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, Weegschaal, Deegkom, Au bain-marie schaaltje, Bakplaat + bakpapier, Spuitzak of een ander stevige zakje, mini sloffen ringen of gebruik 1 grote en deegroller

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor het sloffendeeg tot een mooi samenhangend deeg.
  2. Verpak het in een stukje huishoudfolie en leg minimaal een uur in de koelkast om te rusten.
  3. Meng alle ingrediënten met elkaar voor de spijs. Ik heb het een hakmolentje gedaan.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte.
  5. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een dikte van 7 à 8 millimeter.
  6. Druk de ingevette sloffen ringen in het deeg, kan zijn dat dit niet meteen lukt met alle 8 de sloffen ringen. Haal het overige deeg weg, leg de sloffen ringen op een bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal stap 5 met het overige deeg.
  7. Stort de spijs in een spuitzak of een andere stevige zak. En spuit een streep over de sloffen. Zorg ervoor dat de buitenkantjes vrij blijven van spijs.
  8. Bak de sloffen in de oven voor ongeveer 15 minuten (wanneer je voor een grote sloffen ring gaat bak de sloffen dan zo’n 25 minuten).
  9. Verwijder de sloffen ringen direct na het bakken en laat vervolgens verder afkoelen.
  10. Meng voor de room toefjes het roompoeder samen met het water en het citroensap zo’n 3 à 4 minuten met een garde. Smelt vervolgens de chocolade (in de magnetron of au bain-marie) en roer deze onder het roommengsel.
  11. Stort dit mengsel ook in een spuitzak met (eventueel) een kartelmondje.
  12. Wanneer de sloffen zijn afgekoeld spuit je toefjes op de slofjes.
  13. En finish je ze met een sinterklaas chocolaatje.

Smakelijk en een fijne sinterklaas!

Sinterklaas sloffen
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met Amandelmeel, Citroen, Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel (NATUREL)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 9,50

Amandelmeel naturel
Amandelmeel (NATUREL)
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,50
 9,50/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
100,00
 8,00/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg
Roompoeder (gele room)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,09

Roompoeder (gele room)
Roompoeder (gele room)
400 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,09
 7,72/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
105,00
 5,25/kg
Zeeuwse Bloem
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,95

Zeeuwse Bloem
Zeeuwse Bloem
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,95
 1,95/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
37,95
 1,52/kg