Sinaasappel bites
Heerlijke sinaasappel bites. Frisse, zoete snacks met de smaak van echte sinaasappel. Perfect als tussendoortje of bij de koffie!
30 min.

Deze heerlijke bladerdeeg bites zijn perfect als zoete snack of dessert. Ze combineren de frisse smaak van sinaasappel met een knapperige textuur. Ideaal voor feestjes of een gezellige theemiddag!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 15 min. + 15/20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, bakplaat, bakpapier, deegroller, kwastje voor het ei en een rasp
Bereidingstijd
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het kant-en-klare bladerdeeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Zorg dat het deeg mooi glad is.
- Verdeel over de bovenhelft van het bladerdeeg de jam.
- Strooi een beetje sinaasappelrasp over de jam en vouw het bladerdeeg dicht door de onderkant over de bovenkant te vouwen.
- Snijd kleine stookjes en maak er een simpel los knoopje van. Leg in de muffinvorm.
- Klop het ei los in een kommetje. Gebruik een kwastje om de bovenkant van het bladerdeeg lichtjes met ei te bestrijken. Bestrooi indien gewenst met een beetje suiker voor extra zoetheid.
- Plaats de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak ca 15-20 minuten.
- Laat de bladerdeeg bites enkele minuten afkoelen op een rooster.
- Decoreer elke bladerdeeg bite met een gedroogde sinaasappelschijfje voordat je ze serveert.









Opmerkingen (0)