Scrambled oats Sinterklaas
Ben jij al bekend met scrambled oats? Het is heel simpel en net even anders dan een standaard pannenkoek, bakje havermout of baked oats!
15 min.

Je maakt een soort pannenkoeken beslag, maar voordat je pannenkoek helemaal gaar is maak je er kleine stukjes van, net als met een scrambled egg. Dit scheelt heel veel werk, want pannenkoeken bakken is altijd best een werkje.
Ik koos ervoor om de scrambled oats te maken met banaan, glutenvrije havermout, kokossnippers en cranberry's. Omdat ik ze voor de feestdagen wilde maken, mengde ik er wat kruidnoten en chocolade doorheen. Toen ontstond deze 'scrambled oats Sinterklaas'. De kruidnoten erdoor zorgen voor een heerlijke, knapperige bite!
- Aantal porties: voor 1 persoon
- Bereidingstijd: 5 min. + 10 min. baktijd
- Benodigdheden: beslagkom, vork, koekenpan en een spatel
Bereidingswijze
- Prak de banaan fijn en meng hier het ei, de kruiden en de havermout doorheen.
- Verhit een koekenpan met een goede anti aanbaklaag op middelhoog vuur. Zodra de pan goed heet is, verdeel je het beslag als een pannenkoek over de pan.
- Wacht een minuut of 3, of totdat je met je spatel onder de pannenkoek kan komen zonder dat die blijft plakken, en draai dan om. Zodra je de pannenkoek hebt omgedraaid, kun je hem in kleine stukjes breken met je spatel. Bak de stukjes nog voor 2 minuten en voeg dan de kokossnippers toe. Bak deze totdat het bruin is en haal de scrambled oats dan van het vuur.
- Verkruimel wat kruidnoten en eventueel een Sinterklaas chocolaatje.
- Serveer alles bij wat kwark en wat warm fruit.
Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)