Rodekool stamppot met pastinaak, appel en vijgen

1 review
Rodekool te bitter? Probeer dit zoete recept dan eens! Om je vingers bij af te likken..
Baktijd wordt geladen...
Rodekool stamppot met pastinaak, appel en vijgen

Winter! Dat betekend kool eten. Niet iedereen is er van gecharmeerd, omdat de smaak van de meeste kolen toch wel wordt getypeerd door een bittere smaak. Zo ook die van de rode kool. Maar gelukkig kun je op een heel eenvoudige manier deze rode rakker zó op smaak brengen dat er een zoete taste ontstaat waar je alleen maar meer van wilt. Op het menu dus: de rode kool!

  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Keukenbenodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, appelboor (schilmesje is ook prima)

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels en pastinaken goed schoon en snij ze vervolgens met schil en al in grove stukken. Doe ze in de pan en zet ze voor de helft onder water. Zet wanneer het kookt het vuur wat zachter en laat de pastinaak en aardappels dan in ongeveer 20 minuten gaar koken. Zodra je met een vork gemakkelijk in de aardappels en pastinaken kunt prikken, zijn ze gaar en klaar om afgegoten te worden (pas op voor je vingers)!
  2. Snij ondertussen de uien in halve ringen, de knoflook en gember in fijne stukjes en de rode kool in smalle reepjes.
  3. Verhit wat olie in de wok en fruit vervolgens de uien op hoog vuur net zo lang tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  4. Voeg vervolgens de knoflook, gember en rode kool aan de uien toe en roerbak dit net zo lang mee totdat ze rode kool mooi zacht en glazig is geworden en zet dan het vuur zacht.
  5. Verwijder het klokhuis uit de appels en verdeel ze met schil en al in blokjes. Voeg ze, samen met een scheutje appel(dik)sap, de kaneel en de nootmuskaat, aan de rode kool toe en smoor ze eventjes mee.
  6. In de tussentijd kun je de aardappels en pastinaken stampen tot een puree. Mocht de puree te grof of te droog blijven, dan kun je het wat smeuïger maken met wat amandelmelk.
  7. Schep daarna de rode kool vanuit de wok in de pan en verdeel dit met een spatel goed door de puree. Breng de stamppot op smaak met wat peper en zout.
  8. Snij tot slot de gedroogde vijgen in repen en roer ook deze er door heen. Strooi eventueel nog wat wal- of pecannoten over je stamppot en klaar om opgegeten te worden.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Gember

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Gedroogde Vijgen
De Notenshop
Waardering:
91% of 100

Vanaf 5,75

Gedroogde vijgen
Gedroogde Vijgen
500 gram pot
Info
Op voorraad
5,75
 11,50/kg
5000 gram doos
Info
Op voorraad
47,50
 9,50/kg
Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml)
Bio
Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
94% of 100
4,99
Kaneel Ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Ceylon
Kaneel Ceylon
100 gram pot
Info
Op voorraad
2,95
 29,50/kg
400 gram stazak
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
9,95
 24,88/kg
12500 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
225,00
 18,00/kg
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
34,95
 1,40/kg
Biologische appelsap van Your Organic Nature
Bio
Appelsap Biologische (1000 ml)
Your Organic Nature
2,19