artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Rising Star Pie!

Geplaatst op 31 januari 2017 door Oh MY Pie | 0 reacties

Zie je de sterren stralen? Een appeltaart met een creatieve twist! Zoals een appeltaart hoort te smaken, enkel gemaakt van pure producten van een goede kwaliteit. Een krokante bodem met een vleugje speculaaskruiden en een fruitige vulling met een accent van citrusfruit. Hier worden we toch blij van? Ben je geen held in de keuken? Niet getreurd, ook jij kan met dit recept aan de slag want deze taart lukt altijd!

 

Wat heb je nodig?


Springvormadvies:
18 cm

 

Ingrediënten:

 

Voor het deeg:

  • 125 gr amandelmeel
  • 125 gr havermeel, boekweitmeel of speltmeel
  • 1 ei
  • 2 el kokosolie
  • 2 el koud water
  • 5 Medjoul dadels (ontpit)
  • 0,5 tl zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 2 el havermout

 

Voor de vulling:

  • 1 kilo stevige appels
  • 2 el citroensap
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el kaneel
  • 50 gr rozijnenmix
  • eventueel jam om het deeg mee te bestrijken voor een mooie bruine kleur
  • Optioneel: 1 el agavesiroop of kokosbloesemsuiker

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Week de rozijnen minimaal 5 minuten in warm water
  3. Snijd de sappige Medjoul dadels alvast in kleine stukjes.
  4. Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom maar houd de havermout achter de hand.
  5. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Wanneer het deeg te droog blijft kun je eventueel een klein beetje water toevoegen. Doe dit wel eetlepel voor eetlepel anders ontstaat er ineens een groot zwembad in jouw mengkom.
  6. Doe wat folie om het deeg en leg het in de koelkast terwijl je aan de slag gaat met de vulling. Hierdoor trekken de smaken in het deeg.
  7. Snijd de appels in blokjes en voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe.
  8. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem en de randen met 2/3 van het deeg.
  9. Besprenkel de bodem met de havermout (dit neemt het vocht van de appels op en voorkom je dat je een natte slappe bodem krijgt).
  10. Vul de springvorm met het appelmengsel. Rol het overgebleven deeg uit en druk met een uitdrukvormpje sterren uit het deeg. Heb je geen sterren in huis? Wees dan jouw eigen Rising Star en maak repen van het deeg die je over de taart kunt spreiden zodat er een traditionele appeltaart ontstaat.
  11. Besmeer de bovenkant van de taart eventueel met jam voor een glanzend laagje.
  12. Bak de appeltaart in zo’n 50 minuten goudbruin. Hou je taart goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
  13. Laat de taart afkoelen buiten de oven en ga ervan genieten!

Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie