Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Rijstsalade

0
(0)
Een super lekkere rijstsalade die koud gegeten wordt. Heerlijk voor de zomerse dagen!
25 min. + 2 uur koeltijd
Rijstsalade

Deze koude rijstsalade is simpel te maken en dient als een heerlijk bijgerecht, tussendoortje of lunch. Nu het lekkere weer er echt begint aan te komen, is deze salade ook echt een perfecte toevoeging aan een zomerse barbecue!

  • Aantal porties: 4 porties (als bijgerecht).
  • Bereidingstijd: Voorbereiding 15 minuten, koeltijd 2 uur en 10 minuten afmaken.
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, kookpan, snijplank, lepel, kommetje en een vergiet.

Bereidingswijze

  1. Verzamel alle ingrediënten.
  2. Breng een pan met water aan de kook.
  3. Voeg de rijst toe en kook deze voor 13 minuten op middelhoog vuur, roer tussentijds door.
  4. Giet af en laat uitstomen. Roer ook nu voorzichtig door om het aan elkaar plakken van de rijst te voorkomen. Laat ongeveer 2 uur afkoelen.
  5. Snipper de ui en giet er eventueel een liter gekookt water overheen (dit zorgt ervoor dat de ergste scherpte eraf gaat wanneer je daar niet van houdt).
  6. Meng de afgekoelde rijst met de mayonaise, sojasaus en sriracha.
  7. Trek de surimi flakes een beetje uit elkaar en voeg deze samen met de maïs en rode ui aan de rijst toe.
  8. Meng dit door elkaar samen met de peterselie en de bieslook.
  9. Genieten maar! Bewaar de rijstsalade maximaal 2 dagen in de koelkast afgedekt of in een bakje.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Tussendoortjes recepten en getagged met Sojasaus, Sriracha

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Basmati rijst volkoren (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,95

Basmati rijst volkoren (bio)
Basmati rijst volkoren (bio)