Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pompoenbrood

5
(1)
Als er een ding is waar ik blij van wordt in de herfst dan is het wel pompoen. Waar ik nog blijer van wordt is die pompoen verwerkt in een heerlijk kruidig baksel.
20 min. + 50 min. baktijd
Pompoenbrood

Dit pompoenbrood is het perfecte bakrecept voor op een koude en regenachtige dag, maar ook op andere dagen is hij heerlijk hoor! Normaal gesproken ben ik meer van het koken dan van het bakken, maar als de dagen kouder en donkerder worden geeft het me zo een fijn en verwarmend gevoel om lekker in de keuken te staan en wat te bakken. Zeker als er daarna zoiets lekkers uitkomt en het huis ruikt naar de lekkere kruiden die gebruikt worden in dit recept.

Een heerlijke luchtige, kruidige cake, gevuld met knapperige stukjes pecannoten en afgemaakt met een lekkere frisse frosting. Dit pompoenbrood is ideaal als tussendoortje, maar kan ook prima als ontbijt samen met een kop koffie of thee. Hoe dan ook, als er een recept is dat je deze herfst uit moet proberen, dan is het deze wel.

  • Aantal porties: Voor 10-12 plakjes.
  • Bereidingstijd: ca. 20 min. + 50 min. oventijd.
  • Keukenbenodigdheden: Een oven, blender en een cakevorm.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, pumpkin spice kruiden, bakpoeder en bakingsoda.
  3. Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij.
  4. Doe de bananen, dadels, pompoenpuree en vanille extract in een blender en meng dit tot een glad mengsel.
  5. Voeg nu het vloeibare pompoenmengsel en de plantaardige melk toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag.
  6. Snijd de pecannoten in stukken en voeg deze ook toe aan het beslag. Roer deze door het beslag heen.
  7. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat daarna afkoelen.
  8. Meng voor de frosting alle ingrediënten door elkaar tot een geheel. Zodra het pompoenbrood is afgekoeld kun je de frosting eroverheen doen en afmaken met wat extra pompoenpitten en pecannoten.
  9. Heb je geen pompoenpuree? Je kunt ook gewoon pompoen gebruiken die je gekookt hebt of in de oven hebt geroosterd.
Pompoenbrood
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Brood recepten, Dieet en getagged met Amandelmeel, Pecannoten, Dadels

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Havermeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,25

Havermeel
Havermeel
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 2,25/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
44,95
 1,80/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg