Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pompoen orzo met geroosterde hazelnoten en tijm

4
(1)
Orzo is een gedroogde pastasoort die je op heel veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruik ik een soortgelijke bereidingswijze als risotto maar dan met een veel kortere kooktijd.
60 min.
Pompoen orzo met geroosterde hazelnoten en tijm

Het seizoen van de pompoenen is weer begonnen en met dit recept haal je de warmte en gezelligheid zéker in huis. We maken onze eigen pompoenpuree met gepofte knoflook waardoor het een hele zachte en zoete knoflooksmaak krijgt!

  • Aantal porties: 4 porties
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Staafmixer, oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was en halveer de pompoen en verwijder de pitten, halveer vervolgens nogmaals 1 helft van de pompoen en snijd die (met of zonder schil) in blokjes. Snijd ook een hele bol knoflook doormidden.
  3. Bestrijk de pompoen aan beide kanten met olijfolie en leg met de schil naar de boven op de bakplaat. Leg de knoflook en de schil in een stukje aluminiumfolie met wat olijfolie en maak het dicht als een pakketje. Leg het naast de pompoen op de bakplaat.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en zet de timer op 20 minuten.
  5. Na 20 minuten leg je ook de pompoenblokjes op de bakplaat erbij en zet je de timer op 15 minuten.
  6. Na 15 minuten leg je een handje hazelnoten erbij op de bakplaat en bak je dit mee voor de laatste 5 minuten.
  7. Haal de bakplaat uit de oven, alles is nu tegelijkertijd gaar/geroosterd!
  8. Bereid de bouillon en zet apart.
  9. Pak een grote hapjespan erbij en verwarm die alvast op middelmatig vuur.
  10. Snipper ondertussen de ui en fruit deze samen met een klontje roomboter aan.
  11. Als de ui glazig is mag de orzo erbij en bak je dit nog een minuut of 2 mee.
  12. Voeg dan de bouillon toe aan de orzo maar houd een scheutje over voor de pompoenpuree.
  13. Roer de orzo door en laat afgedekt voor 10 minuten zachtjes garen.
  14. Nu de orzo aan het garen is maken we de pompoenpuree: Lepel de zachte pompoen uit de schil en knijp de knoflookbollen uit, pureer dit samen met een scheutje bouillon tot een mooie gladde puree.
  15. Hak de hazelnoten grof door.
  16. Na 10 minuten mag de puree bij de orzo samen met een handje geraspte parmezaan, laat dit nog 5 minuten rustig pruttelen totdat al het vocht is opgenomen en de orzo mooi gaar is (proef regelmatig tussendoor).
  17. Serveer de orzo met de geroosterde pompoenblokjes, hazelnoten, tijm en wat extra parmezaan!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Hazelnoten, olijfolie

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie