Pistache vanille cake

1 review
Deze heerlijke pistache vanille cake maak je gemakkelijk zelf. Daarnaast is dit pareltje ook nog eens koolhydraatarm en suikervrij.
5 min. + 40 min. oventijd
Pistache vanille cake

Altijd al willen weten hoe je pistache noten kunt verwerken in een recept? Dan is het goed om te weten dat pistache noten heerlijk te combineren zijn met de smaken vanille en framboos. De contrast tussen de noten en het zoet zure van de framboos maken een verrassende combinatie. Met dit recept maak je een koolhydraatarme en suikervrije pistache vanille cake. De cake is snel en makkelijk te maken, dus mocht je onverwachts visite krijgen in de middag, kan je in de ochtend nog snel deze cake op tafel toveren!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht
  2. Voeg het amandelmeel, eieren, roomkaas, roomboter, vanille suiker, bakpoeder en zout toe aan de mengkom. Mix het geheel romig op voor 2 minuten. Vervolgens spatel je de gehakte pistache noten erdoorheen.
  3. Schep het beslag in de cakevorm
  4. Bak de cake voor 40 minuten in de oven
  5. Laat de cake buiten de oven volledig afkoelen.
  6. Verdeel daarna de suikervrije poedersuiker over de cake en snijdt wat frambozen voor op de topping.
  7. Bewaar de cake in een afgesloten trommel in de koelkast. Of snij de cake in plakjes en vries per plakje in.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Bakrecepten, Gebak recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie