Als je sport dan wil je graag een goede dosis aan eiwitten binnen krijgen voor het spierherstel. Veel sporters zie je vaak terugvallen in maaltijden met kwark en kip. Gelukkig biedt de natuur een enorme diversiteit aan eiwitrijke producten. Deze curry bewijst dat een sportmaaltijd heel lekker, gevarieerd en voedzaam kan zijn. Enjoy!

Ingrediënten
Voor 3 – 4 personen

2 uien
1 teentje knoflook
3 wortels
1 paprika
1 prei
Handje spinazie
3 eetlepels pindakaas
200 ml. kokosmelk
½ eetlepel kurkuma
1 theelepel cayennepeper
Kokosrasp
Snufje peper en (Keltisch) zeezout
Rijstolie of extra vierge kokosolie

Voor de bloemkoolrijst
1 kleine bloemkool
1 eetlepel kerrie- of vadouvan kruiden
Snufje peper en (Keltisch) zeezout
Rijstolie of extra vierge kokosolie

Benodigdheden
Wok
Stoofpan
Keukenmachine
Mes
Snijplank
Eetlepel
Spatel

Bereiding
Snij de uien en prei in halve ringen, de wortels in smalle schijfjes, de paprika in blokjes en de knoflook in hele fijne stukjes. Verhit wat olie in de stoofpan en fruit eerst de uien totdat ze mooi goudbruin en glazig zijn. Voeg vervolgens de wortels, paprika, prei en knoflook aan de uien toe en bak ze even mee.

Schenk de kokosmelk bij de groenten en schep de pindakaas er bij. Roer met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar heen en breng het aan de kook. Zet het vuur zachter zodra de kokosmelk borrelt en strooi dan de kruiden in de curry en doe een handje spinazie er bij. Roer nogmaals om te voorkomen dat de saus aanbrand en stoof de ingrediënten zachtjes gaar. Herhaal het roeren zo nu en dan.

Terwijl de curry staat te pruttelen kun je de bloemkoolrijst maken. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in de keukenmachine. Draai de bloemkool totdat er een ‘rijstachtige’ korrel achter blijft. Schenk wat olie in de wok en voeg daar de bloemkool aan toe. Bak het totdat gaar genoeg is voor jouw smaak en strooi dan de vadouvan-kruiden er overheen. Breng het tot slot op smaak met wat peper en zout en je kunt het gelijk opdienen.

Zodra je met een vork door de wortel in de curry kunt prikken, is de curry gaar. Is de saus te dun gebleven, dan kun je er nog een schepje pindakaas, arrowroot of maïzena aan toevoegen om de boel te binden. Schep vervolgens de curry bij je rijst en strooi er nog wat kokosrasp overheen.

Ben je een fanatieke (duur)sporter, dan kun je in plaats van de bloemkoolrijst beter voor een portie volkoren zilvervliesrijst gaan, zodat je voldoende energie binnen krijgt.