Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Pindakaascurry

5
(1)
Geniet van een heerlijk zelfgemaakte curry!
Pindakaascurry

Na een intensieve training wil je je spieren goed ondersteunen met voldoende eiwitten. Deze curry biedt een smakelijke en gevarieerde optie voor een voedzame maaltijd die perfect past in je herstelplan.

Een combinatie van kruiden, groenten en eiwitrijke ingrediënten maakt deze curry zowel lekker als voedzaam. Geniet van deze gezonde maaltijd!

  • Aantal porties: 4
  • Keukenbenodigdheden: wok, stoofpan, keukenmachine, mes, snijplank, eetlepel, spatel

Bereidingswijze

  1. Snij de uien en prei in halve ringen, de wortels in smalle schijfjes, de paprika in blokjes en de knoflook in hele fijne stukjes. Verhit wat olie in de stoofpan en fruit eerst de uien totdat ze mooi goudbruin en glazig zijn. Voeg vervolgens de wortels, paprika, prei en knoflook aan de uien toe en bak ze even mee.
  2. Schenk de kokosmelk bij de groenten en schep de pindakaas er bij. Roer met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar heen en breng het aan de kook. Zet het vuur zachter zodra de kokosmelk borrelt en strooi dan de kruiden in de curry en doe een handje spinazie er bij. Roer nogmaals om te voorkomen dat de saus aanbrand en stoof de ingrediënten zachtjes gaar. Herhaal het roeren zo nu en dan.
  3. Terwijl de curry staat te pruttelen kun je de bloemkoolrijst maken. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in de keukenmachine. Draai de bloemkool totdat er een ‘rijstachtige’ korrel achter blijft. Schenk wat olie in de wok en voeg daar de bloemkool aan toe. Bak het totdat gaar genoeg is voor jouw smaak en strooi dan de vadouvan-kruiden er overheen. Breng het tot slot op smaak met wat peper en zout en je kunt het gelijk opdienen.
  4. Zodra je met een vork door de wortel in de curry kunt prikken, is de curry gaar. Is de saus te dun gebleven, dan kun je er nog een schepje pindakaas, arrowroot of maïzena aan toevoegen om de boel te binden. Schep vervolgens de curry bij je rijst en strooi er nog wat kokosrasp overheen.

Ben je een fanatieke (duur)sporter? Overweeg dan om volkoren zilvervliesrijst in plaats van bloemkoolrijst te gebruiken. Volkoren rijst is een voedzaam alternatief en biedt een goede bron van complexe koolhydraten, die helpen om je energieniveau te herstellen na een intensieve training.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Kokosmelk, Pindakaas

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie