Pesto pull-apart kerstboom

0 review
Verras familie en vrienden met een heerlijk kerstbrood. Naast dat het er geweldig uitziet, is de smaak van pesto ook onvergetelijk.
Baktijd wordt geladen...
Pesto pull-apart kerstboom

Dit brood is een gegarandeerd succes! Met deze showstopper zal je al je familieleden versteld doen staan. Fluffy zachte deegbolletjes, gecoat in heerlijke zelfgemaakte pesto. Perfect om te delen met de gehele familie!

  • Aantal porties: Voor 1 breekbrood.
  • Bereidingstijd: 20 min bereiding, 1,5 uur + 45 minuten rijzen, 25 minuten baktijd.
  • Keukenbenodigdheden: Standmixer met deeghaak, blender, staafmixer of keukenmachine, oven, steelpan, fornuis.

Bereidingswijze

  1. Maak een thazong, dit doe je door de melk en bloem te mengen en op een middelhoog vuur op te warmen tot een dikke kleverige pap. Ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg alle thazong in een mengkom en voeg de melk toe. Roer dit goed door zodat de thazong wat afkoelt.
  3. Voeg de bloem, olijfolie, gist, suiker en het zout toe. Let erop dat het zout de gist niet aanraakt, dit doodt de gist waardoor je deeg niet zal rijzen.
  4. Zet de deeghaak op je standmixer en mix het geheel voor 15 minuten op middelhoge stand. Het deeg moet zich lostrekken van de zijkanten van de kom. Is het na 12 minuten nog te kleverig, voeg dan langzaam 1 theelepel bloem toe tot het een mooi glad deeg is.
  5. Dump je deeg op een bebloemde werkbank en vorm in een grote bal. Leg deze afgedekt in een licht ingevette kom en laat in een warme plek rijzen tot verdubbeld in grootte, ongeveer 1,5 uur.
  6. Maak ondertussen je pesto door alle ingrediënten, behalve de olie, in een blender te mixen. Voeg ondertussen de olie toe tot de gewenste consistentie.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Sla de lucht uit je deeg en verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 15 gram per stuk. Rol je deegballen voorzichtig door de pesto en leg ze in een vorm van een kerstboom.
  9. Decoreer je kerstboom alvast met wat kaasslingers en dek licht af met vershoudfolie.
  10. Verwarm je oven voor op 180c.
  11. Laat het deeg voor een tweede keer rijzen, ongeveer 30 tot 45 minuten. Het deeg is klaar wanneer je er een deuk in kunt maken met je duim, die licht terugveert.
  12. Bak je kerstboom 20-25 minuten, decoreer met de rest van je ingrediënten en serveer warm.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Brood recepten, Hartige bakrecepten en getagged met Pijnboompitten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pijnboompitten
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 10,95

Pijnboompitten
Pijnboompitten
300 gram navul
Info
Op voorraad
Special Price 10,95 Regular Price 11,95
 36,50/kg
500 gram BV
Info
Op voorraad
18,50
 37,00/kg
1000 gram BV
Info
Op voorraad
35,95
 35,95/kg
6000 gram emmer
Info
Op voorraad
210,00
 35,00/kg
25000 gram doos
Info
Op voorraad
850,00
 34,00/kg
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
Op voorraad
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
49,95
 2,00/kg
Olijfolie MILD (500 ml)
Bio
Olijfolie MILD (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
97% of 100
4,89
Instant Gist
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,95

Instant gist
Instant Gist
150 gram pot
Info
Op voorraad
1,95
 13,00/kg
10000 gram doos
Info
Op voorraad
66,95
 6,70/kg