Perzik muffins met kaneelcrumble
Deze perzik muffins met kaneel crumble zijn perfect voor een zomerse dag of als een heerlijke traktatie bij de koffie. Met sappige stukjes perzik en een knapperige kaneel topping, zijn ze onweerstaanbaar eenvoudig te maken dankzij de kant-en-klare bakmix van De Notenshop!
- Aantal porties: voor 12 porties
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: muffinvorm, papieren muffinvormpjes, mengkom, satéprikker en een oven
Bereidingswijze
- Bereid de muffin bakmix volgens de instructies op de verpakking. Vervang het water voor het sap van de perzikken voor nog meer smaak sensatie
- Meng in een aparte kom de bloem, suiker en kaneel. Voeg de koude boter in blokjes toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
- Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren vormpjes in een muffinvorm. Vul elk vormpje voor ongeveer twee derde met het muffinbeslag. Strooi de kaneel crumble royaal over de bovenkant van elke muffin.
- Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 18-22 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.Laat de muffins enkele minuten in de vorm afkoelen, alvorens ze op een rooster verder af te laten koelen.
- Serveer de muffins warm of op kamertemperatuur. Ze zijn perfect voor bij de thee of als een zoete traktatie tussendoor!
Tip: Voor een extra smaakvolle twist kun je een snufje nootmuskaat aan de crumble toevoegen of een vleugje amandelextract aan het muffinbeslag om het iets meer een herfst sfeertje te geven.











Opmerkingen (0)