Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Perzik mousse taart met witte chocolade ganache

0
(0)
Deze perzik mousse taart met witte chocolade ganache is een feestje om te eten, maar ook heel leuk om te maken!
30 min. + 6 uur wachttijd
Perzik mousse taart met witte chocolade ganache

Deze taart heeft een glutenvrije bodem gemaakt van macadamia noten en dadels. Daar op een luchtige perzik mousse die heerlijk smaakt met de topping van witte chocolade ganache. Het zijn aardig wat ingrediënten, maar dit maakt de taart juist super lekker. De nootjes zijn lekker knapperig en de dadels zorgen voor een niet te zoete taart. Door de mousse te maken van slagroom, yoghurt en perzik wordt die niet te zwaar en combineert deze smaak heerlijk met de witte chocolade. Versier tot slot jouw taart met jouw favoriete toppings! Geniet ervan!

  • Aantal porties: 1 taart van 18 cm (8 tot 10 porties)
  • Bereidingstijd: 30 min. + 6 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Springvorm (18 cm), bakpapier, rasp, kom, handmixer of keukenmachine, staafmixer, steelpan

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  2. Hak de noten fijn, rasp de citroen en ontpit de dadels.
  3. Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een stevig deeg. Is je deeg te stug, voeg dan nog een klein beetje melk toe. Verdeel je deeg over de bodem en bak in 12 á 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
  4. Klop de slagroom luchtig. Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  5. Pureer de perzik, maple syrup (naar smaak), yoghurt en de vanille tot een glad beslag en voeg hier de klaargemaakte gelatine aan toe.
  6. Spatel de opgeklopte slagroom door het perzik beslag en giet dit voorzichtig op de afgekoelde bodem. Zet je taart nu voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  7. Voor de ganache verwarm je de slagroom in een steelpan op het vuur totdat je slagroom heet is, het mag niet gaan koken. Spatel vervolgens de witte chocolade erdoorheen totdat alle chocolade is gesmolten.
  8. Laat je ganache afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan over de opgesteven mousse van de taart. Zet voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.
  9. Versier je taart met jouw favoriete toppings en geniet ervan!
Perzik mousse taart met witte chocolade ganache
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met Amandelmeel, Citroen, Ahornsiroop

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 7,95

Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
500 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,95
 15,90/kg
5000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
69,95
 13,99/kg
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Callebaut
Waardering:
98% of 100

Vanaf 9,50

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade Druppels Wit
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,50
 19,00/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
18,50
 18,50/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
163,95
 16,40/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95